Μεγάλη φωτιά στο Σανταμέρι Αχαΐας – Οι φλόγες απείλησαν μοναστήρι (pics&vid)
Μεγάλη φωτιά σε δασική περιοχή στο Σανταμέρι Αχαΐας, ξέσπασε το μεσημέρι, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο ΟΤΑ και ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα.
Aρχικά το μέτωπο της φωτιάς κινήθηκε απειλητικά προς την ιστορική μονή της Αγίας Μαρίνας, ωστόσο η αλλαγή της κατεύθυνσης του ανέμου απομάκρυνε τις φλόγες, αποσοβώντας τον κίνδυνο.
Παράλληλα, σύμφωνα με το tempo24.gr και δεύτερο μέτωπο απέκτησε η φωτιά που συνεχίζει αναξέλεγκτη στο Σανταμέρι. Το νέο μέτωπο κατευθύνεται προς Άγιο Νικόλαο Σπάτα, Τρανό και ίσωμα.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την φωτιά στην Αχαΐα


Πρόγραμμα «Σήμα Διαφορετικότητας»: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων
03:00
«Σπίτι μου ΙΙ»: Αντίστροφη μέτρηση για τα δάνεια του προγράμματος - Τι να προσέξετε
02:00
Chios Pass - Kythira Pass 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις - Σε δύο φάσεις το πρόγραμμα
01:00
Μέχρι τις 15 Μαίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Youth Pass - Αναλυτικά η διαδικασία
00:30