ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται ο πύρινος εφιάλτης στην Ζάκυνθο (pics & vid)

Μαίνεται ο πύρινος εφιάλτης στην Ζάκυνθο (pics & vid)
ΕUROKINISSI

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Ζακύνθου, εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου. Τα μέτωπα σε Αναφωνήτρια, Βολίμες και Πόρτο Βρώμη είναι σε εξέλιξη, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας ξέσπασαν και άλλες φωτιές τις οποίες όμως η πυροσβεστική αντιμετώπισε έγκαιρα.

Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν αρχίσει ξανά οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα κάνοντας την κατάσταση στο νησί ελαφρώς καλύτερα σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Ωστόσο, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

ZAK 2

(eurokinissi)

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 76 πυροσβέστες με 37 οχήματα, ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής και δύο αεροσκάφη καναντέρ.

Υπενθυμίζεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου προχώρησε σε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση 25 οχημάτων, με περίπου 100 επιβαίνοντες από το λιμάνι στην περιοχή Πόρτο Βρώμη, στο οποίο είχαν φθάσει οι φλόγες.

ZAK 3

(eurokinissi)

Πρόκειται για τουρίστες οι οποίοι άφησαν στην ακτή το οχήματά τους και νοίκιασαν σκάφη από το λιμάνι και κατά την επιστροφή τους είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν στην περιοχή.

Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να ανοίξει ο δρόμος και να επιστρέψουν οι τουρίστες με ασφάλεια.

Drones και κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εμπρησμών θα βρεθούν και πάλι στην Ζάκυνθο καθώς εκφράζονται νέες υπόνοιες για εμπρησμούς. Παράλληλα θα ενισχυθούν και οι αστυνομικές δυνάμεις στο νησί για την επιτήρηση των δασικών περιοχών.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του πυροσβεστικού Σώματος Σταυρούλα Μαλίρη φέτος είχαμε 76 πυρκαγιές μόνο στη Ζάκυνθο από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

ZAK 4

Στην περιοχή της Αναφωνήτριας, όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχει καταστραφεί ολοσχερώς μια παλαιά κατοικία όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί ταβέρνα της περιοχής. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις οι φλόγες έφτασαν έξω από τις αυλές των σπιτιών ωστόσο με την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

ZAK 5

(eurokinissi)

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ