ΕΛΛΑΔΑ

Στο πρώτο ελληνικό hot-spot οι Αβραμόπουλος - Άσελμπορν

Στο πρώτο ελληνικό hot-spot οι Αβραμόπουλος - Άσελμπορν
Οι κ.κ Άσελμπορν, Γαληνός, Μουζάλας και Αβραμόπουλος Lesvospost

Πριν από λίγο έφτασε στην Μυτιλήνη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με το προεδρικό αεροσκάφος της κυβέρνησης μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, τον πρέσβη του Λουξεμβούργου στην Αθήνα, Κριστιάν Μπιεβέρ και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Μαζί τους βρίσκεται στη Μυτιλήνη ο επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λεγγέρι και ο εισηγητής της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Αντρέα Ριγγόνι.

Σύμφωνα με τον πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο πρώτο Κέντρο Υποδοχής και ταυτοποίησης Μεταναστών (hot spot) που θα λειτουργήσει στην Μόρια τις προσεχείς μέρες.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής τους στο νησί οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Άσελμπορν ενδέχεται να συμμετάσχουν σε σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς και τις αρχές της Λέσβου για το προσφυγικό θέμα.

Τη Λέσβο αναμενόταν να επισκεφθεί και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, ωστόσο τελευταία στιγμή το ταξίδι του ματαιώθηκε χωρίς να δωθούν διευκρινίσεις για το λόγο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ