ΕΛΛΑΔΑ

ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: Δεν είναι τυχαίες οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο

ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: Δεν είναι τυχαίες οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο
EUROKINISSI

Ενισχύει το σενάριο ότι οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο οφείλονται σε εμπρησμούς ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης.

«Την ώρα που οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να ελέγξουν τις ήδη υπάρχουσες πυρκαγιές, προέκυπταν νέες εστίες και αυτό έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων... Δεν μπορεί να είναι τυχαίο όλο αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Πρακτορείο FM.

Υπενθύμισε ακόμα ότι «οι άνθρωποι που ήταν επάνω στα ελικόπτερα, εντόπισαν άτομα που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά σε άλλα σημεία».

«Το βράδυ, ενώ η πυρκαγιά είχε αναχαιτιστεί προς τα ανατολικά, ύστερα από τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν το πιο δύσκολο μέτωπο, προκειμένου να μην προχωρήσει στο εσωτερικό του νησιού, τρεις νέες εστίες ξεπήδησαν και δημιούργησαν, στο πιο επικίνδυνο σημείο, νέο μέτωπο πυρκαγιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπάκης και πρόσθεσε: «Ακόμη και την ώρα που δινόταν η μάχη μες το χωριό, προκειμένου να σωθούν τα σπίτια, άλλες εστίες πυρκαγιάς προέκυπταν πιο πέρα».

«Αυτό δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι συνηθισμένο, είναι πρωτόγνωρο» σημείωσε ακόμα.

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τα πύρινα μέτωπα προσπαθώντας να τα κρατήσουν μακριά, κυρίως από τις κατοικημένες περιοχές, να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές» τόνισε ο κ. Καπάκης.

Στο νησί πάντως ειδικά κλιμάκια της δίωξης αντιμετώπισης εγκλημάτων του πυροσβεστικού σώματος και της αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ