ΕΛΛΑΔΑ

«Στέρεψε» η λίμνη Ιωαννίνων - Δημιουργήθηκαν... "παραλίες" (pics)

«Στέρεψε» η λίμνη Ιωαννίνων - Δημιουργήθηκαν... "παραλίες" (pics)
epiruspost.gr

Πάνω από ένα μέτρο έχει πέσει η στάθμη της λίμνης των Ιωαννίνων, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες.

Οι πηγές που τροφοδοτούν την λίμνη στέρεψαν με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να έχει αποκαλυφθεί ο πυθμένας της λίμνης καθώς τα νερά υποχώρησαν σημαντικά, ενώ σε άλλα δημιουργήθηκαν... παραλίες και αποκαλύφθηκαν τα βράχια.

Κι όλα αυτά όταν το θυρόφραγμα στο Πέραμα παραμένει κλειστό εδώ και αρκετό καιρό, που σημαίνει ότι νερά από την Παμβώτιδα δεν κατευθύνονται προς τον Καλαμά.

LIMNH 2
LIMNH 3

(epiruspost.gr)

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, παρότι η στάθμη έχει πέσει σε πρωτοφανή, για τα τελευταία χρόνια, επίπεδα, η εικόνα της λίμνης διατηρείται πολύ καλή, καθώς δεν εμφανίζεται φυτοπλαγκτόν, όπως έχει συμβεί άλλες χρονιές όταν μάλιστα τα νερά ήταν πολύ περισσότερα.

LIMNH 4

(epiruspost.gr)

Πρόκειται σίγουρα για μία ενδιαφέρουσα διάσταση καθώς μέχρι τώρα η παρουσία φυτοπλαγκτόν συνδέονταν με τις καιρικές συνθήκες και με την πτώση της στάθμης.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια τέτοιες εικόνες ήταν άγνωστες, καθώς τα καλοκαίρια ήταν βροχερά... Αντιθέτως, αυτό το καλοκαίρι, για περίπου δύο μήνες δεν έχει πέσει ούτε σταγόνα.

LIMNH 5
LIMNH 6

(epiruspost.gr)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ