ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ - ζητούν να δουν Τσακαλώτο και Βίτσα

Στην Αθήνα την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ - ζητούν να δουν Τσακαλώτο και Βίτσα
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στην Αθήνα κατεβαίνουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ αποφασισμένοι να συναντήσουν τον υπουργό Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, και να συζητήσουν το τι μέλλει γενέσθαι με την αμυντική βιομηχανία και το μέλλον τους σε αυτήν.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρός τους, Θεόδωρος Αλιόγκας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «Την Πέμπτη, 31/8, και την Παρασκευή, 1/9, θα είμαστε στην Αθήνα και εάν χρειαστεί, θα κατασκηνώσουμε έξω από τα υπουργεία, προκειμένου να μας δεχτούν και να συζητήσουμε το τι μέλλει γενέσθαι με την αμυντική βιομηχανία οχημάτων και το μέλλον μας».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως ήδη έχει αποσταλεί αίτημα για συνάντηση προς τους δύο υπουργούς διευκρινίζοντας ωστόσο πως «Eίτε μας απαντήσουν, είτε όχι, εμείς θα κατέβουμε στην πρωτεύουσα και θα απαιτήσουμε να μας συναντήσουν».

Υπενθυμίζεται ότι στον δεύτερο διαγωνισμό για την πώληση του ποσοστού 85,49% που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, με ελάχιστο τίμημα το ποσό των 10 εκατ. ευρώ, δεν εκδηλώθηκε επενδυτικό ενδιαφέρον και δεν αποκλείεται ο διαγωνισμός να κηρυχθεί και πάλι άγονος.Ωστόσο στον πρώτο διαγωνισμό είχαν εκδηλώσει επενδυτικό ενδιαφέρον οι δύο εξοπλιστικοί όμιλοι των Paramount και KMW.

Σημειώνεται πως η βιομηχανία της ΕΛΒΟ βρίσκεται σε εκκαθάριση εν λειτουργία και όπως τονίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων της «οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ έχουν να πληρώνονται μέχρι και τον τρέχοντα μήνα, ενώ το τι μέλλει γενέσθαι ουδείς γνωρίζει ακόμη».

Το προσωπικό που έχει παραμείνει στην ΕΛΒΟ ανέρχεται σε 336 άτομα και κατά με τον πρόεδρο των εργαζομένων της Βιομηχανίας, αρκετοί βρίσκονται προ των πυλών της συνταξιοδότησης.

Ο κ. Αλιόγκας σημειώνει επίσης πως: «Σύμφωνα με όσα διαρρέουν, οι αρμόδιοι στην κυβέρνηση εξετάζουν διάφορα σενάρια για το μέλλον της εταιρείας και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Θέλουμε και εμείς να γνωρίζουμε τις εξελίξεις και να καταθέσουμε εκ νέου τις προτάσεις μας».

Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι οι εργαζόμενοι «δεν θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα» και επισημαίνει ότι αφού ολοκληρώσουν τις επαφές τους σε πολιτικό επίπεδο, θα ξεκινήσουν επαφές με επικεφαλής οργανισμών, όπως, ο ΟΑΣΘ (πιθανόν την επόμενη εβδομάδα να γίνει συνάντηση με τον πρόεδρό του, Στέλιο Παππά), ο ΟΑΣΑ, η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.

«Δεν ζητάμε λεφτά, ζητάμε δουλειά»ανέφερε κλείνοντας ο κ. Αλιόγκας και προσέθεσε πως: «Ζητάμε να ανήκουμε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και, μεταξύ άλλων, τον στόλο του, που στο 90% έγινε στην ΕΛΒΟ, να τον συντηρήσουμε και να τον επισκευάσουμε εμείς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ