ΕΛΛΑΔΑ

Ζητούν 95.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ από τα... Παιδικά Χωριά SOS

Ζητούν 95.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ από τα... Παιδικά Χωριά SOS
REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Το ποσό των 95.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ καλούνται να πληρώσουν τα Παιδικά Χωρία SOS, που με ανακοίνωσή τους διαμαρτύρονται για το δυσβάσταχτο ποσό. Η αποκάλυψη έρχεται μία μέρα μετά την ανακοίνωση και από το Χαμόγελο του Παιδιού, του οποίου ο λογαριασμός έφτασε τις 70.335 ευρώ.

Όπως αναφέρουν τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος σε ανακοίνωσή τους, το ποσό αφορά ακίνητα τα οποία έχουν κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιούν.

«Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στη λειτουργία, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να υποστηρίξει 500 παιδιά και να παρέχει εργασία σε 12 εργαζομένους», αναφέρει η οργάνωση και προσθέτει πως η ίδια δεν λαμβάνει καμία κρατική επιχορήγηση για τα προγράμματά της.

«Για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να αδιαφορήσει για τις ανάγκες των πλέον αδύναμων κοινωνικά ομάδων, επιβάλλοντας παράλογη και βαριά φορολόγηση σε κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία και θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη λειτουργία βασικών προγραμμάτων τους που φροντίζουν χιλιάδες παιδιά και ενήλικες», επισημαίνει ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας, στην ανακοίνωση.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ