ΕΛΛΑΔΑ

Προσάραξε πλοίο στην είσοδο του λιμανιού της Ίου κι εκκενώθηκε προληπτικά

Προσάραξε πλοίο στην είσοδο του λιμανιού της Ίου κι εκκενώθηκε προληπτικά
(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/φωτογραφία αρχείου)

Στην είσοδο του λιμανιού της Ίου προσάραξε λίγο μετά τις 01:30 τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Patmos, στο οποίο βρίσκονταν 205 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα.

Το πλοίο, που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιά, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Θήρα και Ανάφη και στο οποίο βρίσκονται 21 ΙΧ οχήματα και 12 φορτηγά, παρουσιάζει σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, μικρή ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 μποφόρ, ενώ στο σημείο βρίσκονται για λόγους ασφαλείας και τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο θα παραμείνει στο σημείο στο οποίο έχει προσαράξει και τις πρωινές ώρες θα ελεγχθεί πιθανόν από ιδιώτες δύτες πριν επιχειρηθεί η αποκόλλησή του με κάποιο ρυμουλκό ή με ιδία μέσα.

Για προληπτικούς λόγους το πλοίο εκκενώθηκε και οι 205 επιβάτες του, επιβιβάστηκαν στο ταχύπλοο καταμαράν "Super Jet" και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ίου.

Η εταιρεία BLUE STAR FERRIES, αναφέρει με σημερινή ανακοίνωσή της για το περιστατικό τα εξής:

«Σήμερα 30 Αυγούστου 2017 και ώρα 1:30 π.μ., το πλοίο BLUE STAR PATMOS το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο ΠΕΙΡΑΙΑ-ΣΥΡΟ-ΠΑΡΟ-ΝΑΞΟ-ΙΟ-ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ κατά την είσοδό του στο λιμένα της Ίου προσάραξε σε αβαθή. Κατά το χρόνο της πρόσκρουσης στο πλοίο επέβαιναν 205 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Για προληπτικούς λόγους, το πλήρωμα του πλοίου προχώρησε σε εκκένωση του πλοίου και όλοι οι επιβάτες προωθούνται στο λιμάνι της Ίου με πλωτά μέσα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ