ΕΛΛΑΔΑ

Η Δούρου «σύμμαχος» του Συμβουλίου Ευρώπης στην καταπολέμηση σεξουαλικής βίας κατά παιδιών (pics)

Η Δούρου «σύμμαχος» του Συμβουλίου Ευρώπης στην καταπολέμηση σεξουαλικής βίας κατά παιδιών (pics)
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου υπέγραψε το Σύμφωνο «One in Five» του Συμβουλίου της Ευρώπης που αφορά την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών.

Η υπογραφή του Συμφώνου έγινε στο πλαίσιο της καμπάνιας που προωθεί η πρόεδρος της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Γκαμπριέλ Νεφ.

Η κ. Νεφ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα, είχε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, συνάντηση με τον Α΄ αντιπρόεδρο της Βουλής, Τάσο Κουράκη.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας η περιφερειάρχης, εξέφρασε την ελπίδα, «η παρουσία της προέδρου να σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο στο πεδίο δράσης της Επιτροπής» επισημαίνοντας ότι «η υπογραφή του Συμφώνου με τη στήριξη της Βουλής, στόχο έχει να υπερβεί τον τυπικό χαρακτήρα και να αποτελέσει δέσμευση και διπλή αφετηρία».

4213057

(EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Η κ. Δούρου διευκρίνισε, ότι το Σύμφωνο αποτελεί αφετηρία για την ανάληψη πρωτοβουλιών από τις υπόλοιπες Περιφέρειες και τους Δήμους, για την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και τον σχεδιασμό στρατηγικών στο ζήτημα προστασίας της παιδικής ηλικίας, έναντι του φαινομένου της σεξουαλικής βίας. Και ακόμη μια αφετηρία συνεργασίας μεταξύ Κογκρέσου και Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, που μπορεί να λάβει γόνιμο χαρακτήρα καταλήγοντας σε προτάσεις και πρωτοβουλίες.

4213054

(EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Το Σύμφωνο υπέγραψε επίσης, ως μέλος του Κογκρέσου και ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδης. Η υπογραφή του Συμφώνου είναι ανοικτή προς όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους των χωρών μελών του Κογκρέσου.

Εξάλλου, η περιφερειάρχης, με την ευκαιρία της παρουσίας της κ. Νεφ σήμερα, στην ειδική συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, επανέφερε το θέμα της θεσμικής θωράκισης των τοπικών αρχών, που επιχειρούν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

4213052

(EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

4213060

(EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ