ΕΛΛΑΔΑ

Στο μικροσκόπιο οι συνομιλίες του Μπαγκλαντεσιανού: Τι ερευνούν οι Αρχές

Στο μικροσκόπιο οι συνομιλίες του Μπαγκλαντεσιανού: Τι ερευνούν οι Αρχές
EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει οι επαφές και οι συνομιλίες του άνδρα από το Μπαγκλαντές που αυτοπροσδιορίζεται ως ιμάμης και επισκεπτόταν συχνά παράνομο χώρο λατρείας στην Αθήνα.

Ο άνδρας από το Μπαγκλαντές θα απελαθεί από τη χώρα καθώς, όπως προέκυψε, δεν έχει χαρτιά παραμονής. Όμως εκείνο που θορύβησε περισσότερο την ΕΛ.ΑΣ. ήταν το γεγονός ότι εξέφραζε ακραίες θέσεις για τον δυτικό πολιτισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή πέντε ατόμων που είχαν μετατρέψει μία αποθήκη σε χώρο λατρείας. Η πληροφορία που είχε μάλιστα η διεύθυνση πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ. και διαβιβάστηκε στις αρμόδιες αρχές, ήταν ότι ενδεχομένως τα συγκεκριμένα άτομα να έφταναν στο σημείο να κάνουν και παρατηρήσεις σε γυναίκες που κυκλοφορούσαν στην Αθήνα χωρίς τους ισλαμικούς αυστηρούς κώδικες ντυσίματος και συμπεριφοράς.

Όπως προέκυψε τα άλλα τέσσερα άτομα - επίσης από το Μπαγκλαντές – εξετάστηκαν από τις αρχές και στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθερα.

Οι αστυνομικοί που εδώ και καιρό έχουν χαρτογραφήσει και παρακολουθούν τους χώρους λατρείας των μουσουλμάνων, γνώριζαν ότι ο άντρας από το Μπαγκλαντές ήταν παράνομα στη χώρα μας και ότι λειτουργούσε αυτόνομα και μεμονωμένα ενώ στις επαφές του και τις συνομιλίες του ήταν πολύ ακραίος για τον δυτικό πολιτισμό αλλά εξέφραζε και ανησυχητικές απόψεις για τα εμπόλεμα μέρη στη Συρία.

Το συγκεκριμένο άτομο βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και ως παράνομος αλλοδαπός θα απελαθεί από τη χώρα.

Οι αρχές, έπειτα από εντολή του Νίκου Τόσκα έχουν χαρτογραφήσει την Αττική και επίσης έχουν σαφή εικόνα για τα τρία άτυπα τζάμια. Πρόκειται για οικήματα που τα επισκέπτονται κάθε εβδομάδα 80 έως 100 μουσουλμάνοι.

Η εντολή που έχει δοθεί από την Κατεχάκη είναι να χρησιμοποιηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα παρακολούθησης τελευταίας τεχνολογίας και να υπάρχει καθημερινή αναφορά για το ποια είναι αυτά τα άτομα, τι συζητήσεις γίνονται μεταξύ τους, αλλά κυρίως να εξακριβώσουν οι αρχές που διαμένουν και ποιος είναι ο κοινωνικός τους περίγυρος.

«.... τα αιματηρά χτυπήματα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια έδειξαν στις αστυνομικές αρχές ότι είναι πολύ βασικό το κράτος να γνωρίζει και να έχει σαφή εικόνα για τους μουσουλμάνους που κινούνται στους χώρους λατρείας και προσευχής. Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει ασφαλής χώρα - καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ή ένδειξη ριζοσπαστικοποίησης - εμείς πρέπει να έχουμε υπό ασφυκτικό κλοιό κάθε τέτοιο μέρος και να γνωρίζουμε κάθε κίνηση που γίνεται εκεί...» μας λέει στέλεχος Ασφάλειας που ασχολείται χρόνια με την υπόθεση της ακραίας ισλαμικής τρομοκρατίας.

Επίσης οι αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την επίσημη μουσουλμανική κοινότητα ώστε να ενημερώνονται για την αλλαγή συμπεριφοράς ατόμων για τους οποίους ίσως να πρέπει να ακολουθηθεί περαιτέρω έρευνα και διασταύρωση πληροφοριών.

«Ο δυτικός τρόπος ζωής είναι πνιγμένος στην αμαρτία. Δείτε πως ντύνονται οι γυναίκες τους και πως διασκεδάζουν και θα καταλάβετε γιατί είναι αμαρτωλοί ...», έλεγε ένας από τους μουσουλμάνους που επισκέπτεται για προσευχή ένα από τα τρία άτυπα τζάμια στην περιοχή της Αττικής, τα οποία βρίσκονται πια υπό την στενή παρακολούθηση των αστυνομικών αρχών.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ