ΕΛΛΑΔΑ

Πετρούπολη: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκεται ο πατέρας της 18χρονης

Πετρούπολη: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκεται ο πατέρας της 18χρονης
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται πλέον ο πατέρας της 18χρονης, που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον 55χρονο.

Η αρχική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, ύστερα από τον θάνατο της 18χρονης, που μετά την επίθεση νοσηλευόταν κλινικά νεκρή στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Ο 55χρονος κατηγορείται πως την μαχαίρωσε και επιχείρησε να την στραγγαλίσει προκαλώντας της - εξαιτίας της ανεπάρκειας οξυγόνου - βλάβη στον εγκέφαλο, ενώ στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα όπου ζούσαν στην Πετρούπολη.

Μετά την άσκηση της νέας δίωξης, ανακρίτρια και εισαγγελέας προχώρησαν στην έκδοση εντάλματος για τη σύλληψη του 55χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Έτσι μέχρι την απολογία του ο κατηγορούμενος θα είναι φρουρούμενος.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης, όταν πυροσβέστες που ειδοποιήθηκαν για την πυρκαγιά, απεγκλώβισαν από διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην Πετρούπολη, την 18χρονη και τον πατέρα της.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του 55χρονου για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εμπρησμό. Όμως μετά τον θάνατο της κοπέλας χθες, η κατηγορία μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ