ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο καθηγητής μουσικής που ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες - Κρίθηκε προφυλακιστέος

Αυτός είναι ο καθηγητής μουσικής που ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες - Κρίθηκε προφυλακιστέος
Ελληνική Αστυνομία

Τα στοιχεία του εξηντάχρονου καθηγητή μουσικής, που είναι χωρισμένος πατέρας δύο παιδιών και συνελήφθη σήμερα με την κατηγορία της ασέλγειας σε ανήλικες μαθήτριες του, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Δράκο, γεννηθέντα στις 26-5-1957 στην Αθήνα και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την απολογία του, με εντολή ανακριτή και εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθεί στις φυλακές Τριπόλεως.

Σύμφωνα με την ΕΛΛΑΣ, κατηγορείται για αποπλάνηση παιδιών κάτω των δώδεκα ετών, κατ' εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

05092017gadadimosiopoihsh2

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Ο άντρας ασέλγησε σε δύο κορίτσια, 9 και 11 ετών, ενώ διερευνάται και ανάλογο περιστατικό σε βάρος 9χρονης. Ο δράστης την ώρα που ασελγούσε στις μικρές μαθήτριές του, φωτογράφιζε τις πράξεις του.

Ο 60χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, ομολόγησε τις πράξεις του, συνελήφθη μετά από καταγγελία των γονέων του 9χρονου κοριτσιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, το παιδί όταν ξεκίνησε να πηγαίνει στο ωδείο ήταν πολύ ενθουσιασμένο, ωστόσο σύντομα άρχισε να αντιδρά και να μην θέλει να παρακολουθεί τα μαθήματα. Τότε είναι που γονείς άρχισαν να υποπτεύονται πως κάτι συνέβαινε και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Μάλιστα, σε ένα από τα μαθήματα, κατάφεραν να πάρουν το κινητό του φλαουτίστα -που είναι αρκετά ενεργός στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας- και εκεί είδαν άσεμνες φωτογραφίες και άλλων παιδιών.

Ο ίδιος, διετέλεσε κορυφαίος Α' στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 1982 ως το 1992, και πρώτος φλαουτίστας στην Ορχήστρα των Χρωμάτων από την ίδρυσή της το 1989 ως το 1992. Από το 1992 είναι κορυφαίος Α στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Ως σολίστ, έχει συμπράξει κατά καιρούς με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την ορχήστρα δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα, τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, και την Κρατική Ορχήστρα της Σόφιας. Έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες συμμετοχές σε δίσκους με έργα Ελλήνων συνθετών, ηχογραφήσεις για την ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση, καθώς και για τη γερμανική, ελβετική κι ιταλική ραδιοφωνία. Διδάσκει τακτικά σε σεμινάρια φλάουτου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, και είναι καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα, καθώς και σε σωματική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές, εξωτερικός σκληρός δίσκος και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, δύο πιστόλια, δίκαννο με κομμένη την κάνη και το κοντάκι, κάνη, κλείστρο, έξι μαχαίρια και δύο πτυσσόμενες ράβδοι, 549 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο φυσίγγια και δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου, καθώς και δύο ψηφιακοί δίαυλοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ