ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις οι τραυματίες από την πρόσκρουση του Sea Jet 2 στο λιμάνι της Σίφνου

Τέσσερις οι τραυματίες από την πρόσκρουση του Sea Jet 2 στο λιμάνι της Σίφνου
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φωτογραφία αρχείου

Τέσσερις ελαφρά τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε με πλοίο της γραμμής στον Πειραιά, προκειμένου να διακομισθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο, αναφέρθηκαν στη λιμενική αρχή Σίφνου, αναφορικά με την πρόσκρουση το πρωί του ταχύπλοου καταμαράν sea jet 2 στο λιμάνι Καμάρων του νησιού, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης.

Στο πλοίο που έχει υποστεί εσωκοίλωμα με ρήγμα στο πρωραίο τμήμα απαγορεύθηκε ο απόπλους ενώ τέθηκε εκτός δρομολογίων μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς, μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.

Οι υπόλοιποι 195 επιβάτες του πλοίου προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. To sea jet 2 εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σίφνο - Μήλο - Φολέγανδρο - Θήρα - Αμοργό - Κουφονήσι - Νάξο – Μύκονο.

Η sea jet τονίζει ότι για την εξυπηρέτηση των επιβατών της γραμμής προχώρησε σε αναδιοργάνωση του πλέγματος των δρομολογίων της για τις δύο επόμενες ημέρες, αντικαθιστώντας το «SeaJet 2» από το αδελφό του πλοίο «SuperJet». Το «SuperJet» στα δρομολόγια της γραμμής Πειραιάς-Σέριφος-Σίφνος-Μήλος-Φολέγανδρός-Σαντορίνη-Ίος θα αντικατασταθεί από το Ε/Γ-Ο/Γ ταχύπλοο «Paros Jet».

Οι επιβάτες του «Paros Jet» στη γραμμή της Ραφήνας θα εξυπηρετηθούν από το E/Γ-O/Γ ταχύπλοο πλοίο «Tera Jet».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ