ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κώστας Κάπος ξεσπά για την κακοφωτισμένη Ακρόπολη στο φόντο του Μακρόν

Ο Κώστας Κάπος ξεσπά για την κακοφωτισμένη Ακρόπολη στο φόντο του Μακρόν
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Με ένα αιχμηρό κείμενο στο facebook, o ενεργειακός-μηχανολόγος μηχανικός, Κώστας Κάπος, υπεύθυνος για τον φωτισμό της Ακρόπολης το 2004, εξέφρασε θυμό για την 'οικτρή εικόνα' όπως γράφει του μνημείου έτσι όπως ήταν φωτισμένο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στη Πνύκα.

Συγκεκριμένα ο Κώστας Κάπος έγραψε στη σελίδα του στο Facebook:

"Το 2004 ξοδεύτηκαν συνολικά 1.200.000 ευρώ για να αποκτήσουν τα μνημεία της Ακροπόλεως το φωτισμό αναδείξεως που τους άξιζε. Αγωνίστηκα όχι μόνο να ολοκληρώσω τις μελέτες, αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή που ρύθμιζα τις δέσμες των προβολέων, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΜΟΙΒΗ, κρεμασμένος από τα βράχια στις 3.00 το πρωί, γιατί πίστευα στην αναγκαιότητα αυτού του Έργου και το αγαπάω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο έχω σχεδιάσει στην καριέρα μου..

Έκτοτε, κανένας υπάλληλος από τους πολλούς που ασχολούνται με την Ακρόπολη δεν σκέφτηκε καν να πλύνει τους προβολείς που έχουν πιάσει 2 δάχτυλα βρώμας που έχει αλλοιώσει εντελώς τα φωτοτεχνικά τους χαρακτηριστικά.

Τοποθετούν εντελώς ακατάλληλους λαμπτήρες, έχουν χαλάσει τη σκόπευσή τους, οι μισοί δεν δουλεύουν καν, και όλα αυτά για ένα κονδύλι της τάξης των 50.000 ευρώ που θα κόστιζε η συντήρηση της εγκατάστασης (προσωπικά, έχω προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες μου, μια και είμαι πια ο μόνος που ξέρει όλη την εγκατάσταση).

Αναρωτιέμαι, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ για την οικτρή εικόνα που δείχνουν σε όλο τον κόσμο κάθε φορά; Δεν καταλαβαίνουν ότι η εικόνα της εγκατάλειψης αυτής, είναι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η εικόνα της Πτώσης μας;

Κοινοποιείστε αυτή την ανάρτηση φίλοι μου. Μας ντροπιάζει όλους αυτή η εικόνα και πρέπει να αλλάξει!!"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ