ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πολεμικές τέχνες και παραδοσιακοί χοροί της Κίνας στην 82η ΔΕΘ (pics)

Θεσσαλονίκη: Πολεμικές τέχνες και παραδοσιακοί χοροί της Κίνας στην 82η ΔΕΘ (pics)
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Την τέχνη του Κουνγκ Φου από μία από τις καλύτερες ομάδες πολεμικών τεχνών στην Κίνα, γνώρισαν επισκέπτες της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης οι οποίοι παρακολούθησαν μια εντυπωσιακή επίδειξη πολεμικών τεχνών αλλά και παραδοσιακών χορών, στην κεντρική σκηνή της ΔΕΘ.

Δέκα αθλητές, 8 αγόρια και 2 κορίτσια, από την Beijing Sports University Art Troupe φορώντας πολύχρωμες φορεσιές, παρουσίασαν πριν από λίγο, πολεμικές τέχνες από την χώρα τους αλλά και την φιλοσοφία τους, προσπαθώντας να μυήσουν το κοινό στα... μυστικά τους. Σημειώνεται ότι η ομάδα ιδρύθηκε το 2005 και έκτοτε έχει δώσει παραστάσεις σε 22 χώρες ενώ συμμετείχε και στις Τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008.

"Η ομάδα έχει δώσει παραστάσεις σε όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας παραδοσιακές πολεμικές τέχνες της Κίνας. Απαρτίζεται από φοιτητές του πανεπιστημίου οι οποίοι, πολλές φορές, τελειώνοντας τις σπουδές τους γίνονται δάσκαλοι της ομάδας" εξηγεί στο αθηναϊκό πρακτορείο η διευθύντρια παραγωγής της ομάδας, Τζιού Νταν.

18444630

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Χαμογελαστός δίπλα της ο 22χρονος Γουανγκ Τζιαχενγκ, μιλάει με ενθουσιασμό για τα 4 χρόνια που συμμετέχει στην πανεπιστημιακή ομάδα.

"Αθλούμαι στις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μαθαίνω για την ιστορία και τον πολιτισμό γύρω απ΄αυτές" λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι γυμνάζεται από 9 ετών. "Επειδή αρρώσταινα μικρός, οι γονείς μου με έστειλαν να μάθω πολεμικές τέχνες για να δυναμώσω το σώμα αλλά και το πνεύμα μου, να είμαι ήρεμος και να μπορώ να προστατεύσω τον εαυτό μου" αναφέρει.

18444632

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Όσον αφορά τη γνωριμία τους με την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, και οι δύο την χαρακτήρισαν " όμορφη πόλη" κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην παραλία της αλλά και στους .... ευγενικούς κατοίκους που ήταν πάντα πρόθυμοι να τους βοηθήσουν στις περιηγήσεις τους.

Η ομάδα θα δώσει άλλες δύο παραστάσεις, αύριο και την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στην κεντρική σκηνή της ΔΕΘ.

18444628

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

18447229

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

18447233

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

18447237

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

18447235 copy

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

18447238

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ