ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Σε λυόμενες αίθουσες θα κάνουν μάθημα οι μαθητές των σεισμόπληκτων χωριών

Μυτιλήνη: Σε λυόμενες αίθουσες θα κάνουν μάθημα οι μαθητές των σεισμόπληκτων χωριών
EUROKINISSI

Tο «πρώτο κουδούνι» της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές των σχολείων της Μυτιλήνης χτύπησε σήμερα, τα προβλήματα, όμως, παραμένουν στα χωριά που χτυπήθηκαν από το σεισμό, καθώς οι λυόμενες αίθουσες στις οποίες θα κάνουν μάθημα οι μαθητές, δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί.

Συγκεκριμένα, στα σεισμόπληκτα σχολεία της Μυτιλήνης, 17 λυόμενες αίθουσες θα τοποθετηθούν στους αύλειους χώρους επτά σχολείων, οι οποίες θα είναι έτοιμες στις 25 Σεπτεμβρίου.

Οι μαθητές για το διάστημα αυτών των δυο εβδομάδων θα μεταφερθούν σε άλλα σχολεία. Σε ότι αφορά στο σχολείο της Βρίσας, αυτό θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει στις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου.

Μιλώντας στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ Αιγαίου ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου, Αριστείδης Καλάργαλης σημείωσε πως «μετά το σεισμό της 12ης Ιουνίου δεν είμαστε όπως πρώτα και μέχρι να τοποθετηθούν οι λυόμενες αίθουσες ώστε όλα τα σχολεία να λειτουργήσουν. Πήραμε συγκεκριμένες αποφάσεις για συστέγαση σχολείων. Δεν γίνεται να μην κάνουν μάθημα οι μαθητές στα συγκεκριμένα σχολεία. Δυστυχώς δεν μπορούμε να εργαστούμε με τις συνθήκες προ σεισμού. Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με όλους για αυτό το μεταβατικό στάδιο».

Πάντως, όπως είπε ο ίδιος «η φετινή σχολική χρονιά είναι από τις καλύτερες χρονιές. Έχουν γίνει οι προσλήψεις αναπληρωτών, έχει προσληφθεί ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό ειδικής αγωγής και πλέον έχουμε μια πλήρη λειτουργία της ειδικής αγωγής στο βόρειο Αιγαίο. Στα μικρά νησιά του Αιγαίου έχουν φτάσει όλοι οι εκπαιδευτικοί, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές και είναι πολύ θετικό ότι υπήρχε προσφορά από τους εκπαιδευτικούς να διδάξουν στα μικρά νησιά».

Η περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου παρέστη σήμερα στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης. Στο σύντομο χαιρετισμό της η κ. Καλογήρου ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά στους 25 μαθητές και μαθήτριες, τους γονείς και τους διδάσκοντες. Επισημαίνοντας τον σημαντικό παιδαγωγικό και κοινωνικό ρόλο των Ειδικών Σχολείων ιδίως στις νησιωτικές περιοχές, τόνισε ότι με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020», η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σταθερά χρηματοδοτεί τη στελέχωσή των σχολείων αυτών με ειδικότητες όπως λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, κλπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ