ΕΛΛΑΔΑ

Δεν αποτελεί τελεσίγραφο η επισήμανση των προβλημάτων της επένδυσης, τονίζει η Ελληνικός Χρυσός

Δεν αποτελεί τελεσίγραφο η επισήμανση των προβλημάτων της επένδυσης, τονίζει η Ελληνικός Χρυσός
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε διευκρινίσεις για την φύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Eldorado Gold σχετικά με την αδειοδότηση της επένδυσης της προχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Δημητριάδης λέγοντας πως αυτά «δεν είναι περιβαλλοντικά αλλά καθαρά τεχνικά».

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ είπε ότι «το έργο είναι πλήρως αδειοδοτημένο, δεν μας έχει κοινοποιηθεί ποιους περιβαλλοντικούς όρους παραβιάζουμε. Μας έχει επιβληθεί ένα πρόστιμο το οποίο πληρώσαμε και έχουμε κάνει ένσταση στις αρμόδιες δικαστικές αρχές για το οποίο είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως θα δικαιωθούμε».

Μάλιστα προσέθεσε πως, «Είναι ντροπή να λέγεται πως δεν κινούμαστε νόμιμα εντός της ΕΕ. Είμαστε υπερήφανοι καθώς έχουμε εγκαταστήσει ένα από τα πλέον σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης περιβαλλοντικής προστασίας. Τα θέματα είναι καθαρά τεχνικά και όχι περιβαλλοντικά».

Σε ερώτηση για τις κατηγορίες περί εκβιασμών από την πλευρά της κυβέρνησης, ο κ. Δημητριάδης τόνισε: «Δεν απειλούμε κανέναν, δεν στείλαμε κανένα τελεσίγραφο. Υπάρχει εκκρεμότητα για τη διαιτησία εδώ και οκτώ μήνες. Έχουμε απολέσει 2,5 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης τα τελευταία χρόνια και πρέπει να κατανοήσουν όλοι πως οι ιδιώτες δεν κινούνται με όρους πολιτικούς. Περιμένουμε μέχρι τις 22 του μηνός τις 3 άδειες που νόμιμα πρέπει να μας δοθούν».

Αναφορικά με το μέλλον της επένδυσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός τόνισε: «Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο αλλά δυστυχώς δεν μας έχει προσεγγίσει κάποιος. Εάν υλοποιηθεί η απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας για πάγωμα της επένδυσης, περισσότεροι από 2.000 από τους συνεργάτες μας μένουν χωρίς αντικείμενο», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ