ΕΛΛΑΔΑ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η επένδυση στο Ελληνικό

Σε θρίλερ εξελίσσεται η επένδυση στο Ελληνικό
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Δεν θα συνεχιστεί σήμερα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η επτάωρη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης που αφορούσε στην έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ελληνικού, διαψεύδονταν τις αρχικές εκτιμήσεις ότι το Συμβούλιο θα επανερχόταν στην εξέταση του επίμαχου θέματος ύστερα από 15 ημέρες.

Η προηγούμενη συνεδρίαση - θρίλερ είχε διακοπεί στις 2 τα ξημερώματα, κατόπιν τηλεφωνήματος άνωθεν, και ενώ η κήρυξη του 50% της έκτασης ως αρχαιολογικού χώρου κρεμόταν από μια κλωστή.

Της αναβολής προηγήθηκε χθες επιστολή από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) προς την Κονιόρδου, με κοινοποίηση στη γ.γ. ΥΠΠΟΑ Μαρία Βλαζάκη και σε όλα τα μέλη του ΚΑΣ, ζητώντας άμεση κήρυξη και οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου στο Ελληνικό. Προειδοποιούσαν μάλιστα την υπουργό ότι διαφορετικά θα στραφούν εναντίον της νομικά για παράβαση καθήκοντος.

Πηγές με γνώση των σχετικών διεργασιών αναφέρουν πως η αναβολή επιδιώχθηκε από την κυβέρνηση, καθώς οι ενδείξεις παρέπεμπαν σε σχηματισμό πλειοψηφίας μεταξύ των μελών του ΚΑΣ υπέρ της κήρυξης του χώρου ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Σήμερα το πρωί συνεδριάζει η Επιτροπή Ενστάσεων για να αποφανθεί σχετικά με την ένσταση της Ελληνικόν ΑΕ κατά της απόφασης του Δασαρχείου Πειραιά να κηρύξει δασικά 37 στρέμματα της έκτασης. Η εν λόγω έκταση βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλιακή ζώνη όπου έχει σχεδιαστεί η κατασκευή κτιρίου, το οποίο θα φιλοξενήσει καζίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ