Αλεξιάδης: Δεν είναι συμπτωματική η στάση της Eldorado Gold
Την άποψη ότι «μια εταιρεία δεν πρέπει να παίζει πολιτικά παιχνίδια» εξέφρασε ο υπεύθυνος πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, αναφερόμενος στην απόφαση της Eldorado Gold για αναστολή επενδύσεων στην Ελλάδα, επισημαίνοντας επίσης πως η κυβέρνηση επιθυμεί να πραγματοποιηθεί η επένδυση στα μεταλλεία της Χαλκιδικής αλλά με βάση τα συμφωνηθέντα.
«Αποδεκτές οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αλλά διάλογος έχει γίνει από την πλευρά της κυβέρνησης» σημείωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως «εμείς θέλουμε να γίνει η επένδυση και να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας αλλά με βάση τα συμφωνηθέντα. Η σύμβαση έχει βασικούς όρους που πρέπει να τηρηθούν από την πλευρά της εταιρείας. Οι δύο βασικοί όροι είναι το περιβάλλον και η καθετοποιημένη παραγωγή στην χώρα μας.
«Καταλαβαίνω γιατί η εταιρεία έχει επιλέξει να παίξει έναν πολιτικό ρόλο. Είναι ανέκδοτο να πιστέψουμε ότι Δευτέρα πρωί ήταν σύμπτωση η συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά της Eldorado Gold ειδικά όταν λίγες ημέρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ είχε κάνει το άνοιγμά του στους επενδυτές» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης αφήνοντας αιχμές για μεθοδεύσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
SPONSORED
Στα σκαριά η πλήρης κρατικοποίηση της British Steel - Τι ανακοίνωσε ο Κιρ Στάρμερ
23:34
Μαθαίνοντας για το κιρκινέζι στον ποταμό Άρδα - Βγαίνοντας από την τάξη και συναντώντας τη φύση
23:22
«Φουντώνει» ξανά το πολεμικό σενάριο στο Ορμούζ - Η οργή Τραμπ για την «ηλίθια» ιρανική πρόταση
23:10
Επίσκεψη Τραμπ στην Κίνα: Στην ατζέντα Ταϊβάν, Ιράν και ενεργειακά θέματα
22:58