ΕΛΛΑΔΑ

“Walk For Freedom” η πορεία για τη σωματεμπορία

“Walk For Freedom” η πορεία για τη σωματεμπορία
Στιγμιότυπο από παλαιότερη δράση της Α21 Campaign, στη Θεσσαλονίκη (2011) ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ Μπαρμπαρούσης Σωτήρης

Εκατοντάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ενώνουν τη φωνή τους στην πορεία προς την ελευθερία, “Walk For Freedom” που θα διοργανωθεί αύριο, 17 Οκτωβρίου.

Στόχος της παγκόσμιας εθελοντικής οργάνωσης "Α21 Campaign", να ενημερώσει και να αφυπνίσει την κοινή γνώμη για το ζήτημα της εμπορίας ανθρώπων.

Τα μέλη της "Α21 Campaign" ξεκίνησαν την δράση τους από την Ελλάδα και επεκτάθηκαν σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας στα θύματα της σωματεμπορίας ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον διαμονής, πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, επαγγελματική κατάρτιση, αρωγή για πανεπιστημιακή εκπαίδευση, υπηρεσίες συμβουλευτικής και πρόσβαση σε νομική υποστήριξη. Επίσης, συνεργάζεται στενά με την αστυνομία, τα νοσοκομεία και κυβερνητικούς φορείς και πρεσβείες άλλων χωρών.

Στην Κέρκυρα, η απόσταση θα είναι τρία χιλιόμετρα - από το Αεροδρόμιο μέχρι το Παλιό Φρούριο στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας. Η πορεία της ελευθερίας θα ολοκληρωθεί με τον χορό της ελευθερίας στην κερκυραϊκή πλατεία.

Oι εθελοντές της "Α21 Campaign” στην Κέρκυρα, δημιούργησαν και ένα εξαιρετικό βίντεο, που αναπαριστά φαινόμενα της σωματεμπορίας με ένα μοναδικό τρόπο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο σκηνοθέτης Μιχάλης Καπετανίδης, σεναριογράφος του βίντεο, η χορογράφος Μαρία Τράκα, ενώ συμμετέχουν εθελοντές και εθελόντριες, από τη χολή χορού της Μαρίας Τράκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ