ΕΛΛΑΔΑ

Ο ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου ρίχνει τις ευθύνες για τη ρύπανση σε άλλο πλοίο

Ο ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου ρίχνει τις ευθύνες για τη ρύπανση σε άλλο πλοίο

Σε άλλο πλοίο, και συγκεκριμένα στο Blue Star Patmos, έριξε τις ευθύνες για την θαλάσσια ρύπανση ο ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», Θεόδωρος Κουντούρης.

«Αν είχε φύγει το καύσιμο, θα είχε πλημμυρίσει όλη η Ελλάδα. Έχει γίνει πάρα πολλή μεγάλη ζημιά και λυπούμαστε για αυτό. Από την πρώτη στιγμή δεν σηκώσαμε τα χέρια ψηλά. Αναθέσαμε στα δύο μεγαλύτερα συνεργεία της Ελλάδας να κάνουν αυτή τη δουλειά για τις απορρυπάνσεις», ανέφερε ο κ. Κουντούρης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» ενώ υποστήριξε ότι το απέραντο «μαύρο» στην Πειραϊκή και σε όλη την παραλιακή ζώνη δεν οφείλεται στο «Αγ. Ζώνη II».

«Δεν μπορεί τώρα το πετρέλαιο που έχει πάει Σαλαμίνα να φύγει και να πάει στην Πειραϊκή. Το πλοίο είναι στεγανοποιημένο από το μεσημέρι της Τετάρτης», είπε και πρόσθεσε:

Την Παρασκευή ήρθε άλλο πλοίο που είχε πάθει ρήγμα. Ήδη έγινε ρύπανση στο λιμάνι του Περάματος από το συγκεκριμένο πλοίο. Τώρα έχουν... φορτώσει όλη τη ρύπανση σε μας. Το "Blue Star Πάτμος", πέρασε ρυμουλκούμενο και ήρθε στο Πέραμα για επισκευές. Είχε διαρροή κατά τη διάρκεια της μεθόρμισής του.

«Όταν αλλάζει ο καιρός... Εδώ στο λιμάνι του Πειραιά γίνονται. Υπάρχουν και άλλα πλοία που έχουν υποστεί κάποιες ζημιές και μπορεί κάποια κομμάτια ρυπάνσεως να είναι και από άλλα πλοία, δεν είναι ότι όλα είναι δικά μας. Δεν βρήκαμε τώρα έναν και τα φορτώνουμε όλα...» σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ