ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυση για την ρύπανση της θάλασσας στον Πειραιά κατέθεσε ο Μώραλης

Μήνυση για την ρύπανση της θάλασσας στον Πειραιά κατέθεσε ο Μώραλης
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε την Πέμπτη ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, για τη ρύπανση της θάλασσας και των ακτών του Πειραιά, μετά τη βύθιση δεξαμενόπλοιου στην θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας. Παράλληλα, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) διοργανώνει την Παρασκευή (15/9), στις 12:30 το μεσημέρι, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία που εδρεύει η πλοιοκτήτρια εταιρεία του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ στο Πέραμα.

«Κατέθεσα σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τη ρύπανση που υπέστησαν οι ακτές και η θάλασσα του Πειραιά", δήλωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως "θα πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο, εξαιτίας του οποίου υπέστη οικολογική ζημιά το παραλιακό μέτωπο, καθώς και η όλη διαδικασία αντιμετώπισης".

"Τα ερωτήματα είναι πολλά και θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Είναι δεδομένο πως αυτό που προέχει είναι να καθαρίσει το συντομότερο δυνατό η θάλασσα του Πειραιά. Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες, σίγουρα έγιναν λάθη. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν τι ακριβώς συνέβη και όσοι έχουν ευθύνη να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη", τόνισε ο κ. Μώραλης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΕΝΕΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία που εδρεύει η πλοιοκτήτρια εταιρεία του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 57 στο Πέραμα διοργανώνει αύριο Παρασκευή 15/9/2017 στις 12.30 το μεσημέρι η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

"Στόχος μας με αυτή και άλλες αγωνιστικές δράσεις που θα κλιμακωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα είναι να αναδείξουμε τις εγκληματικές ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας για την πρωτοφανή οικολογική ζημιά που προκάλεσε στο θαλάσσιο περιβάλλον αλλά και την ανάγκη να παρθούν ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα ώστε να μην θρηνήσουμε μία νέα καταστροφή", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ.

Προσθέτει επίσης ότι "σαπιοκάραβα τα οποία δυστυχώς ταξιδεύουν ελεύθερα και αποτελούν πλωτές περιβαλλοντολογικές βόμβες, δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για την ζωή των Ναυτεργατών, την ναυσιπλοΐα, την ανθρώπινη ζωή στην θάλασσα και το θαλάσσιο περιβάλλον".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ