Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν τα κλεμμένα απολιθώματα της Κισσάμου, συνελήφθη ένας 55χρονος
Οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης προχώρησαν στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος ενός 55χρονου που αντιμετωπίζει την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ο 55χρονος φέρεται ως ο δράστης της κλοπής δέκα απολιθωμάτων βάδισης από την περιοχή «Τράχηλος» Κισσάμου.Η κλοπή είχε διαπιστωθεί από έναν επισκέπτη ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές.
Το χώρο επισκέφθηκαν στελέχη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, όπου διαπίστωσαν ότι είχαν αφαιρεθεί δέκα από τα περίπου 40 πετρώματα.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τις αρχές που αξιοποιώντας το υλικό που είχαν στην κατοχή τους κατάφεραν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να εντοπίσουν σε χώρους στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Κισσάμου και τα δέκα απολιθώματα που είχαν αφαιρεθεί.
Για την υπόθεση συνεργάστηκαν οι αστυνομικές αρχές των Χανίων και της Θεσσαλονίκης ενώ τα ευρήματα θα σταλούν στα Χανιά προκειμένου να γίνει η εξέταση τους από ειδικούς.
Η διερεύνηση της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη από τις αρχές.
SPONSORED
Ρύθμιση 72 δόσεων: Στα 30 ευρώ η ελάχιστη κατάθεση - Ποια η βασική προϋπόθεση ένταξης
05:00
Είδος πολυτελείας τα κεράσια - Από 9 ευρώ έως 17 ευρώ το κιλό
04:00
Πανελλήνιες 2026: Ποιοι μαθητές παίρνουν επίδομα 350 ευρώ - Ποια τα δικαιολογητικά
03:00
«Ανακαινίζω - Νοικιάζω»: Επιδότηση έως 95% – Ποιοι κερδίζουν έως 36.000 ευρώ
02:00