ΕΛΛΑΔΑ

Πετρελαιοκηλίδα: Ειδικό κλιμάκιο του Δήμου Ρότερνταμ θα βοηθήσει στην απορρύπανση

Πετρελαιοκηλίδα: Ειδικό κλιμάκιο του Δήμου Ρότερνταμ θα βοηθήσει στην απορρύπανση
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας που διαθέτουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρότερνταμ, οι οποίες διαχειρίζονται ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια παγκοσμίως, εξασφάλισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Το ειδικό κλιμάκιο θα βοηθήσει στην απορρύπανση του Σαρωνικού και των ακτών του, που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από το ναυάγιο του πλοίου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».

Ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, Άχμεντ Αμπουταλέμπ, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Αθήνα, προσκεκλημένος του κ. Καμίνη για το Athens Mayors' Forum, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, έκανε αμέσως δεκτή τη σχετική έκκληση που του απηύθυνε ο κ. Καμίνης.

Όπως δήλωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε το μεσημέρι για το Athens Mayors' Forum, μέχρι την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, θα έχει έρθει στη χώρα μας κλιμάκιο ειδικών από το Ρότερνταμ. Επίσης, ο κ. Αμπουταλέμπ, μετά από αίτημα του κ. Καμίνη, επικοινώνησε και με τους αρμόδιους υπουργούς της ολλανδικής κυβέρνησης για την αποστολή σχετικής βοήθειας.

18468552


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στη συνέντευξη Τύπου ήταν παρούσα και η δήμαρχος Σαλαμίνας, Ισιδώρα Νάνου, η οποία αναφέρθηκε στην καταστροφή που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα η πετρελαιοκηλίδα, ζήτησε επιτάχυνση των ενεργειών για την περιβαλλοντική αποκατάσταση και ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αθηναίων για την αλληλεγγύη που επέδειξε για το νησί της και την πρωτοβουλία που πήρε να ζητήσει βοήθεια από τον Δήμο Ρότερνταμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ