ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι στήθηκε το κόλπο με τις εργασίες στο πανεπιστήμιο της Πάτρας

Έτσι στήθηκε το κόλπο με τις εργασίες στο πανεπιστήμιο της Πάτρας
upatras.gr

Η έρευνα του πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με το σκάνδαλο που ξέσπασε όταν 106 φοιτητές κατέθεσαν όμοιες εργασίες στην εξεταστική, φαίνεται πως δείχνει τον κύριο «πρωταγωνιστή» του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ειδήσεις», ο «εγκέφαλος» πίσω από την μαζική αντιγραφή εργασίας από πρωτοετείς στο Πανεπιστήμιο Πατρών είναι φοιτητής του ιδρύματος, ο οποίος συνεργάζεται με φροντιστήριο της πόλης, το οποίο εκπονεί πανεπιστημιακές εργασίες.

Η ταυτότητα του φοιτητή αποκαλύφθηκε από τις «απολογίες» των συμφοιτητών του, οι οποίοι κατέθεσαν για το περιστατικό στη γενική συνέλευση του τμήματος.

‘Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το πόρισμα του τμήματος του πανεπιστημίου για το περιστατικό, ο συντάκτης της εργασίας την πούλησε, αρχικά σε 20 άτομα για την τιμή των 100 ευρώ έκαστος.

Ακολούθησε ένα περίεργο «γαϊτανάκι» στο οποίο οι φοιτητές που είχαν αγοράσει την εργασία, την πούλησαν έπειτα σε άλλους ώστε να κάνουν «απόσβεση» μέρους των χρημάτων που είχαν δώσει.

Το φαινόμενο πήρε μαζικές διαστάσεις, οι εξεταστές διαπίστωσαν την αντιγραφή και η έρευνα οδήγησε στον «εγκέφαλο».

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών εφόσον τελικά αποδειχθεί ότι ο συγκεκριμένος φοιτητής ήταν ο εγκέφαλος της απάτης θα αποφασίσει για το μέλλον του, με ποινές που ξεκινούν με αποκλεισμό του για τρεις περιόδους από εξεταστικές μέχρι και την οριστική διαγραφή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ