Αλλαγές στον τρόπο πληρωμής γεωργών και κτηνοτρόφων
Τέλος στις μεταχρονολογημένες επιταγές 12 και 14 μηνών με τις οποίες πληρώνονται από εμπορικές αλυσίδες για αγορά νωπών προϊόντων προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το thessaliaeconomy.gr ο κ. Αποστόλου επισήμανε πως «Οι μεγαλύτεροι πιστωτές των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων είναι σήμερα οι Έλληνες παραγωγοί γαλακτοκομικών και αγροτικών προϊόντων».
Όπως υπογράμμισε, «στις ρυθμίσεις που έχουμε ετοιμάσει θα προβλέπονται χρηματικά πρόστιμα, ποινικές ρήτρες ακόμη και διαγραφή από το μητρώο εκείνων που δεν θα καταβάλουν τα χρήματα στο χρονικό περιθώριο των 60 ημερών και θα συνεχίσουν να πληρώνουν με μακροχρόνιες επιταγές τους Έλληνες παραγωγούς».
Επίσης, κάλεσε τους καλλιεργητές να συνενωθούν σε ομάδες ή σε επιχειρηματικά σχήματα και να υποστηρίξουν την προσπάθεια για την οποία αναμένονται αντιδράσεις από γνωστούς κύκλους.
Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα σήμερα - Έρχονται το Σαββατοκύριακο τα πρώτα 40άρια
09:17
Επανομή: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 69χρονου το σκάφος του οποίου ανετράπη
09:08
Πάτρα: Στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης μεταφέρθηκε 14χρονη - Χειροπέδες στη μητέρα της
08:58
Φλόριντα: Νεκρός μετανάστης σε καταδίωξη της ICE - Τον χτύπησε φορτηγό ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει
08:49