ΕΛΛΑΔΑ

Πιέζει για την έκδοση αδειών για τις Σκουριές η «Ελληνικός Χρυσός»

Πιέζει για την έκδοση αδειών για τις Σκουριές η «Ελληνικός Χρυσός»
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Για την έκδοση αδειών «ρουτίνας», όπως τις χαρακτηρίζει, για το έργο των Σκουριών, πιέζει η «Ελληνικός Χρυσός», σημειώνοντας πως πρόκειται για άδειες ανεξάρτητες από τη διαδικασια της διαιτησίας.

Αναλυτικά η Ελληνικός Χρυσός αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση τα εξής:

«Αυτή τη στιγμή, ορισμένες άδειες για το έργο των Σκουριών παραμένουν σε εκκρεμότητα. Όλες οι απαραίτητες από πλευράς της Εταιρείας ενέργειες για τις παραπάνω άδειες έχουν εκπληρωθεί και ως εκ τούτου η έκδοση τους είναι απολύτως νόμιμη. Δεν υπάρχει κανένας νομικός ή συμβατικός λόγος για τη μη έκδοση τους.

Προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα της κατάστασης διαχρονικά, όλες οι βασικές άδειες και εγκρίσεις για το έργο των Σκουριών έχουν ήδη χορηγηθεί και εκκρεμούν αποκλειστικά και μόνον δευτερεύουσες άδειες ρουτίνας απαραίτητες για την πρόοδο των εργασιών στις Σκουριές.

Σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης Μεταβίβασης, η έκδοση των αδειών αυτών είναι ανεξάρτητη από τη διαδικασία της διαιτησίας. Στην πραγματικότητα η διαιτησία αφορά στο Εργοστάσιο Μεταλλουργίας που θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου, και για να λειτουργήσει θα πρέπει να τροφοδοτείται από τα συμπυκνώματα τόσο του Μεταλλείου της Ολυμπιάδας όσο και των Σκουριών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ