ΕΛΛΑΔΑ

Danaos Shipping: Το πλήρωμα του «Dimitris C» βρήκε 121 κιλά κοκαϊνης στο πλοίο

Danaos Shipping: Το πλήρωμα του «Dimitris C» βρήκε 121 κιλά κοκαϊνης στο πλοίο
EPA/MANUEL BRUQUE/φωτογραφία αρχείου

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ήταν κρυμμένη στο πλοίο «Dimitris C», που ανήκει στην Danaos Shipping του Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι Ilo του Περού.

Τα ναρκωτικά, 121 κιλά κοκαΐνης, εντόπισε το πλήρωμα του πλοίου κι ενημέρωσε τις τοπικές Αρχές στις οποίες και τα παρέδωσε.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία Danaos Shipping, κάποια από τα μέλη του πληρώματος ανακρίθηκαν από τον τοπικό εισαγγελέα, ο οποίος έκρινε ότι είναι αθώα, όπως και το πλοίο δεν εμπλέκεται στην υπόθεση εμπορίας.

Έτσι, δόθηκε άδεια και το πλοίο απέπλευσε το μεσημέρι της 17ης Σεπτεμβρίου από το λιμάνι του Περού συνεχίζοντας κανονικά το δρομολόγιό του, γεγονός, που σύμφωνα με την εταιρεία, αποδεικνύει και ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του πληρώματος στην υπόθεση των ναρκωτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας

«Η DANAOS SHIPPING CO LTD, στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής της εταιρείας, διεξάγει επιθεωρήσεις των πλοίων της, κυρίως όταν τα πλοία βρίσκονται σε λιμάνια ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών. Μία τέτοια έρευνα έγινε στο πλοίο DIMITRIS C από το πλήρωμά του, στο λιμάνι Ilo του Περού, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ποσότητα ναρκωτικών, η οποία ήταν προσεκτικά κρυμμένη σε δυσπρόσιτο χώρο, βρέθηκε από μέρος του πληρώματος. Αμέσως δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο να ενημερώσει τις αρχές, οι οποίες επιβιβάστηκαν στο πλοίο με μία μεγάλη ομάδα της αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά.

Πλήρης έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις αρχές, συνοδευόμενες από την επιτροπή ασφαλείας του πληρώματος, εκπρόσωπο του γραφείου ο οποίος ταξίδεψε από την Ελλάδα και εκπροσώπους των τοπικών ασφαλιστών της εταιρείας (P&I). Δεν βρέθηκαν άλλες παράνομες ουσίες.

Επιπλέον, ο τοπικός εισαγγελέας ανέκρινε ορισμένα μέλη του πληρώματος. Η όλη διαδικασία άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου.

Το πλοίο και το πλήρωμα βρέθηκαν αθώοι και αποδεσμεύτηκαν χωρίς καμία κατηγορία. Το πλοίο απέπλευσε στις 15:00 στις 17 Σεπτεμβρίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ