ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε ποια πόλη της Ελλάδας αποτελεί το αντίπαλο δέος του Παρισιού

Δείτε ποια πόλη της Ελλάδας αποτελεί το αντίπαλο δέος του Παρισιού
eurokinissi/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Μπορεί το αντίπαλο δέος του Παρισιού να βρίσκεται στην Ελλάδα; Κι όμως.. αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η βρετανική «Telegraph», η οποία παρουσιάζει όλα τα θετικά στοιχεία που έχει η πόλη ως τουριστικός προορισμός.

Ο δημοσιογράφος, Anthony Horowitz, δηλώνει στο άρθρο του γοητευμένος από την προσωπικότητα της «νύφης του Θερμαϊκού» γράφοντας για τη ζωή στη Θεσσαλονίκη, τη δυνατότητα να την περπατήσεις και να περιπλανηθείς στα σοκάκια της που είναι γεμάτα «ζωή», οικογένειες, παιδιά, νέους ανθρώπους.

Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρεται εκτενώς στην ιστορία της πόλης και ενώ δηλώνει πως αφορμή για το ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη αποτέλεσε το βιβλίο της Victoria Hislop με τίτλο «Τhe thread». Σε αυτό περιγράφεται η ιστορία μιας οικογένειας από τη Θεσσαλονίκη, από τη χρονιά της καταστροφικής πυρκαγιάς το 1917 μέχρι και τα μετέπειτα χρόνια.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο δημοσιογράφος δεν παραλείπει να αναφερθεί στο γεγονός της καταστροφικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 18 Αυγούστου του 1917 και σημάδεψε την ιστορία της πόλης όπως και στους βομβαρδισμούς που ακολούθησαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως τονίζει, οι εικόνες που τον μάγεψαν ήταν αυτές που συνάντησε φτάνοντας στη λεωφόρο Νίκης. Η θάλασσα, η παραλία, ο Λευκός πύργος και τα μαγαζιά γεμάτα κόσμο. Επισκέφθηκε επίσης το Επταπύργιο και θαύμασε τη θέα από ψηλά ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης.

Ο δημοσιογράφος της Telegraph αναφέρθηκε επίσης στα διάφορα φεστιβάλ και δρώμενα της πόλης ενώ εξήγησε πώς και γιατί η ζωή στη Θεσσαλονίκη είναι συνώνυμο του «χαλαρά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ