Δημιουργείται εθνικό μητρώο δοτών μυελού των οστών για μεταμοσχεύσεις
Το Ελληνικό Κέντρο Γονιδιωματικής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) και η Ελληνική Αιματολογική Εταιρία (ΕΑΕ) ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία.
Για πρώτη φορά στη χώρα μας θα δημιουργηθεί ένα εθνικό μητρώο 22.000 Ελλήνων, στο οποίο θα συμμετέχουν εθελοντές ως δότες μυελού των οστών προς μεταμόσχευση.
Το Εθνικό Μητρώο Εθελοντών Δοτών θα επιτρέψει τον χαρακτηρισμό του γενετικού προφίλ ιστοσυμβατότητας με τις πλέον σύγχρονες και ακριβείς μεθόδους. Θα αυξήσει έτσι τις πιθανότητες εύρεσης ενός HLA συμβατού δότη, με σκοπό τη μεταμόσχευση ασθενών που πάσχουν από λευχαιμίες και άλλες ασθένειες, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί αλλογενής μεταμόσχευση μυελού των οστών.
Υπεύθυνος για αυτήν την προσπάθεια θα είναι ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του ΙΙΒΕΑΑ, καθηγητής και ακαδημαϊκός, Δημήτρης Θάνος, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της συνεργασίας αυτής.
SPONSORED
Δήμος Κηφισιάς για Πολεοδομία: Καλούμε όποιον έχει στοιχεία να συμβάλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης
16:41
Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Βηρυτό μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ
16:31
Καταδικάζει την ρωσική επίθεση κοντά στο Τσερνόμπιλ ο Ζελένσκι λίγο πριν τη συνάντηση στο Λονδίνο
16:20
Φωτιά στην Καλλιθέα Φαρσάλων - Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα
16:12