Δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στον πλοίαρχο και στον Α΄ μηχανικό του "ΛΑΣΣΑΙΑ"
Δίωξη για παραβίαση τελωνειακού κώδικα για λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό πλημμελήματος, άσκησε η εισαγγελία Πειραιά εναντίον του πλοιάρχου και του πρώτου μηχανικού του πετρελαιοφόρου «ΛΑΣΣΑΙΑ», στο οποίο μετά από έλεγχο των λιμενικών αρχών εντοπίστηκαν ποσότητες πετρελαιοειδών μιγμάτων στις δεξαμενές έρματος χωρίς παραστατικά.
Η εισαγγελέας παρέπεμψε τους δύο ναυτικούς να δικαστούν την Πέμπτη από το τριμελές πλημμελειοδικείο.
Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο πλοίο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των λιμενικών εντοπίστηκαν περίπου 45 με 55 κυβικά πετρελαιοειδών μιγμάτων, χωρίς νόμιμα παραστατικά, στις δεξαμενές έρματος του πετρελαιοφόρου που έως τώρα απαντλούσε καύσιμα από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο Αγία Ζώνη ΙΙ, νοτιοδυτικά της Αταλάντης.
Όπως αναφέρουν πηγές από το λιμενικό σώμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ποσότητα των πετρελαιοειδών που βρίσκονται μέσα στο δεξαμενόπλοιο δεν έχει ακόμα καταμετρηθεί.
Το «ΛΑΣΣΑΙΑ» έχει κατασχεθεί και βρίσκεται αυτή στη στιγμή στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Ασπροπύργου.
Στο βυθισμένο πλοίο «Αγία Ζώνη» στον Σαρωνικό το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να προσεγγίσει άλλο δεξαμενόπλοιο προκειμένου να συνεχιστεί η απάντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές του ναυαγισμένου πλοίου.
Γιώργος Τσαγκαράκης: Επέστρεψε στις δημοπρασίες μετά τη σύλληψή του - Τι είπε για το Ευαγγέλιο
18:58
Οι ΗΠΑ συνέλαβαν την ανιψιά και την εγγονή του νεκρού Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί
18:46
Κρήτη: Νεκρός ο ηλικιωμένος που έπεσε από τα Ενετικά Τείχη στο Ηράκλειο
18:34
Άρση των κυρώσεων της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο ζητά ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας
18:22