ΕΛΛΑΔΑ

Στο Μαξίμου οι μεταλλωρύχοι των Σκουριών (pics&vid)

Στο Μαξίμου οι μεταλλωρύχοι των Σκουριών (pics&vid)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στην Αθήνα μέχρι ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και βρεθεί σημείο σύγκλισης με την κυβέρνηση και την εταιρεία.

Αυτή την ώρα ξεκινά η πορεία διαμαρτυρίας προς το Μέγαρο Μαξίμου ενώ κλειστή είναι η λεωφόρος Μεσογείων και στα δύο ρεύματα. Ισχυρή είναι και η αστυνομική παρουσία στην περιοχή καθώς κλούβες των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει το υπουργείο προκειμένου να αποφευχθεί νέα κατάληψη.

Η καναδική εταιρεία ElDorado έχει προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση κατά την οποία δεν δοθεί η άδεια τροποποίησης ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για τις Σκουριές, τότε από την Παρασκευή θα μπει «λουκέτο» στα εργοτάξια των μεταλλείων Χαλκιδικής.

«Κατεβήκαμε για ακόμα μία φορά στην Αθήνα για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, το ψωμί μας, το μεροκάματο, την ευημερία του τόπου απέναντι στην πολιτική σπέκουλα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που ξέρουν είναι να παίρνουν τους παχυλούς μισθούς και να κόβουν από τους εργάτες και να βυθίζουν την Ελλάδα στο χάος. Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το ιερό δικαίωμα για την εργασία», ανέφερε στο CNN Greece, ο Γιώργος Χατζής, μέλος της διοίκησης του σωματείου Αγίας Βαρβάρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ