ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ πριν από την ομιλία Τσίπρα στην Κρήτη (pics)

Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ πριν από την ομιλία Τσίπρα στην Κρήτη (pics)
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Άναψαν τα αίματα νωρίτερα, στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης, πριν από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν για τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Όταν το μπλοκ των διαδηλωτών έφτασε από το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Ελευθερίας, είδαν τις κλούβες των ΜΑΤ να τους έχουν κλείσει τους δρόμους και να μην τους αφήνουν να κατευθυνθούν προς το σημείο όπου μιλά ο Πρωθυπουργός.

ENTASH 1

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του neakriti.gr, τότε υπήρξε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και της Αστυνομίας με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στέλιο Βοργιά και τον Πρίαμο Ιερωνυμάκη να παρεμβαίνουν για να ηρεμήσουν τα «πνεύματα».

ENTASH 2

«Όσοι λάβαμε μέρος στο συντονισμό αυτών των διαδηλώσεων θέλαμε δυναμική κινητοποίηση όμως χωρίς παρεκτροπές. Δε θα επιτρέψω να γίνει προβοκάτσια. Ας απομονώσουμε όσους προσπαθούν να αμαυρώσουν το στίγμα που ήρθαμε να δώσουμε», τόνισε ο κ. Βοργιάς στους διαδηλωτές.

ENTASH 3

Από την πλευρά του ο κ. Ιερωνυμάκης ζήτησε σεβασμό στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για δυναμική διαδήλωση και για το ότι δεν εισακούονται τα αιτήματα τους από την κυβέρνηση αλλά όλα αυτά μέσα σε ειρηνικό πλαίσιο.

ENTASH 4

Παράλληλα, γίνονται διαβουλεύσεις προκειμένου οι διαδηλωτές να μπορέσουν να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους προς τον Πρωθυπουργό - κάτι που δεν έχει γίνει δεκτό. Επίσης ζητούν να έχουν οπτική επαφή με το σημείο όπου θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός, αφήνοντας πίσω το τρακτέρ. Όμως ούτε αυτό το αίτημα φαίνεται να εισακούεται από την Αστυνομία.

Την ίδια ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται παρατεταγμένες σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης, εικόνα εντελώς ασυνήθιστη και ξένη προς το Ηράκλειο.

ENTASH 5 copy
ENTASH 6

ΔΗΜΟΦΙΛΗ