ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους (pics)

Φωτιά στην Καβάλα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους (pics)
kavalapost.gr

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις ορεινές περιοχές Λημνιά και Βουνοχώρι του δήμου Καβάλας, προκειμένου να αποτρέψουν της επέκταση της φωτιάς στους δυο οικισμούς.

Η φωτιά που εξαπλώθηκε σε αρκετά μέτωπα ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης και πολύ γρήγορα πήρε μεγάλη έκταση λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, κάνοντας χρήση όλου του στόλου των αυτοκινήτων αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού που διέθετε, κατέβαλε τιτάνιες προσπάθειες να περιορίσει τα μέτωπα της φωτιάς λόγω των ισχυρών ανέμων που άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση. Συνολικά, από το βράδυ της Πέμπτης επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 30 πυροσβεστικά οχήματα.

2

(Πηγή: kavalapost.gr)

Η χρήση εναέριων μέσων πυρόσβεσης ήταν αδύνατη, καθώς είχε βραδιάσει όταν ξέσπασε η φωτιά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι κάτοικοι της περιοχής και σύσσωμες οι τοπικές Αρχές και οι εμπλεκόμενοι φορείς της Πολιτικής Προστασίας είχαν το βλέμμα τους στραμμένο στη φωτιά και στον ενδεχόμενο κίνδυνο να επεκταθεί προς κατοικημένες περιοχές.

3

(Πηγή:kavalapost.gr)

Με το πρώτο φως της ημέρας δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στην ορεινή περιοχή του δήμου Καβάλας. Αυτή την ώρα η πυρκαγιά έχει τεθεί σε πλήρη έλεγχο.

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε στη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, έκαψε κυρίως χορτολιβαδική έκταση και πουρνάρια, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για καταστροφή ορεινών σταυλικών εγκαταστάσεων που φυλάσσονταν αιγοπρόβατα.

4

(Πηγή:kavalapost.gr)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ