Το «Aegean breeze 1» θα συνεχίσει την επιχείρηση απάντλησης καυσίμων από το «Αγ. Ζώνη ΙΙ»
Το πετρελαιοφόρο «Aegean breeze 1» θα απαντλήσει τα υπόλοιπα καύσιμα που βρίσκονται στις δεξαμενές του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου «Αγ. Ζώνη ΙΙ» στο Σαρωνικό, όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο βρίσκεται ήδη στο σημείο του ναυαγίου.
Την απάντληση των καυσίμων διεκδικούσε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ και άλλη εταιρεία με το πλοίο «Siros». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα δύο πλοία ανήκουν σε διαφορετικές εταιρείες και η μία έχει αιτηθεί να απαντλήσει το πετρέλαιο ως πετρελαιοειδή κατάλοιπα και η άλλη ως φορτίο.
Να σημειωθεί ότι έως τώρα την επιχείρηση απάντλησης των καυσίμων από το ναυαγισμένο πλοίο διενεργούσε το δεξαμενόπλοιο «Lassea» στο οποίο έληξαν τα πιστοποιητικά ασφαλείας του ενώ μετά από έλεγχο λιμενικών και τελωνειακών στις δεξαμενές έρματος του πλοίου εντοπίστηκαν ποσότητες πετρελαιοειδών μιγμάτων χωρίς τα νόμιμα παραστατικά.
Στο «Lassea» είχαν φορτωθεί 1.533 κυβικά πετρελαιοειδών με απάντληση από το βυθισμένο πλοίο, τα οποία αναμένεται να αδειάσει το δεξαμενόπλοιο σε δεξαμενές, με εισαγγελική εντολή.
SPONSORED
Συναγερμός για φωτιά στο Λόφο του Λυκαβηττού - Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων
11:05
Πανελλήνιες 2026: Το κυνήγι των ονείρων, το θέμα των Νέων Ελληνικών στους μαθητές των ΕΠΑΛ
10:55
Στις κάλπες σήμερα η Μάλτα: Προβάδισμα για τους Εργατικούς δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
10:46
Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 67χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πρώην γαμπρό του
10:37