ΕΛΛΑΔΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Τρίκαλα - Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης σε Σέρρες και Δράμα

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Τρίκαλα - Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης σε Σέρρες και Δράμα
EUROKINISSI//ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καταβάλουν προσπάθειες για την κατάσβεση του τελευταίου μετώπου της φωτιάς που ξέσπασε κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής Ομαλού-Προμαχώνα Σερρών, στο δήμο Σιντικής.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από διαφορετικές εστίες κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν πυροσβέστες από όλο τον νομό Σερρών και κάτοικοι της περιοχής.

Για προληπτικούς λόγους, λόγω των καπνών, εκκενώθηκε το ξενοδοχείο των Λουτρών Σιδηροκάστρου και απομακρύνθηκαν οι 70 πελάτες.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Τρίκαλα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 22:30 από δυνάμεις της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε έκταση ανάμεσα στο Μικρό και το Μεγάλο Κεφαλόβρυσο, στο Δήμο Τρικκαίων.

Η πυρκαγιά έκαψε υπολείμματα καλλιεργειών και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Ολονύχτιες προσπάθειες στη Δράμα

Οι άντρες της Πυροσβεστικής έθεσαν υπό μερικό έλεγχο τα δυο από τα τρία μέτωπα της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι, σε ορεινή δύσβατη περιοχή της Δράμας, στον οικισμό Μοναστηράκι.

Οι εναέριες δυνάμεις αποσύρθηκαν με τη δύση του ηλίου, αλλά η φωτιά παραμένει σε ένταση, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Όπως φαίνεται, το έργο των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης θα είναι δύσκολο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, λόγω της μορφολογίας της περιοχής, ενώ όλα θα εξαρτηθούν από τις κατευθύνσεις των ανέμων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Αργύρης Πατακάκης, σε δηλώσεις του, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα καταφέρουν να ελέγξουν και τα τρία μέτωπα της φωτιάς, ωστόσο όλες οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στον στόχο, να μην πλησιάσει η φωτιά κατοικημένες περιοχές, καθώς τα πιο κοντινά σπίτια απέχουν επτά με δέκα χιλιόμετρα από τα πύρινα μέτωπα.

Ο κ. Πατακάκης, υπογράμμισε ότι με τα μέχρι στιγμής πρώτα στοιχεία και τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών, η πυρκαγιά έχει κάψει περί τα 12.000 στρέμματα θαμνώδους και χορτολιβαδικής έκτασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ