ΕΛΛΑΔΑ

Ο Βέλγος φωτογράφος απαντά στους «τυχαίους πολιτικούς» που τον κατηγορούν

Ο Βέλγος φωτογράφος απαντά στους «τυχαίους πολιτικούς» που τον κατηγορούν
Facebook

Απάντηση σε όσους τον κατηγόρησαν μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας της γυναίκας τη στιγμή που βγαίνει από παραλία του Παλαιού Φαλήρου καλυμμένη με πίσσα δίνει ο φωτογράφος που απαθανάτισε το στιγμιότυπο, Max Gyselinck.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, η φωτογραφία «στην παραλία Εδέμ στο Παλαιό Φάληρο αποτυπώνει μία θλιβερή πραγματικότητα και τίποτα περισσότερο».

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «είναι εξωφρενικό να βλέπω αυτούς τους τυχαίους πολιτικούς να συνεχίζουν να χάνουν χρόνο κατηγορώντας εμένα και να αμφισβητούν την ακρίβεια της φωτογραφίας μου αντί να λαμβάνουν άμεσα μέτρα που θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν λάβει».

Σημειώνεται ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, είναι μεταξύ αυτών, που αμφισβητούν τη γνησιότητα της φωτογραφίας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Αυλωνίτου ανέφερε χαρακτηριστικά:

Οι Βέλγοι δεν ξέρουν photoshop;.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του Βέλγου φωτογράφου:

«Για να σταματήσουν οι φήμες, τα ανόητα και κακόβουλα σχόλια:

Η φωτογραφία που τράβηξα στις 20 Σεπτεμβρίου στην παραλία Εδέμ στο Παλαιό Φάληρο αποτυπώνει μια θλιβερή πραγματικότητα και τίποτα περισσότερο.

Ως φωτορεπόρτερ εργάζομαι με μια συγκεκριμένη ηθική, μια ηθική που δεν θα μου επέτρεπε ποτέ να παρέμβω ψηφιακά (προσθέτοντας/αφαιρώντας στοιχεία προκειμένου να παραποιήσω την αλήθεια) σε μια φωτογραφία που τράβηξα, εκτός από μικρές προσαρμογές στη φωτεινότητα ή το κοντράστ.

Με το να εφαρμόζω αυτή την ηθική αυτό σημαίνει για μένα ότι προσπαθώ να παραμένω ουδέτερος όσον αφορά τα γεγονότα και να τα παρουσιάζω όπως είναι.

Η αλήθεια είναι ότι είναι πιο εύκολο να επιτίθεσαι σε μια εικόνα από το να αναλαμβάνεις την ευθύνη για ένα καταστροφικό γεγονός που υποτιμήθηκε από τη στιγμή που εκδηλώθηκε.

Είναι αλήθεια επίσης ότι μια παραλία κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρα είναι ακόμα μολυσμένη και αποτελεί πιθανό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Είναι εξωφρενικό για μένα να βλέπω αυτούς τους τυχαίους πολιτικούς να συνεχίζουν να χάνουν χρόνο κατηγορώντας εμένα και να αμφισβητούν την ακρίβεια της φωτογραφίας μου αντί να λαμβάνουν άμεσα μέτρα που θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν λάβει.

Θα παρακαλούσα όλους όσοι συναντούν τη φωτογραφία μου να αναλογιστούν τις συνέπειες αυτής της καταστροφής και την πιθανή επίπτωση στο περιβάλλον και τους ανθρώπους αντί να σχολιάζουν την εμφάνιση της γυναίκας που απεικονίζεται στην φωτογραφία και να την προσβάλουν για την επιλογή της να κάνει μια βουτιά αντί να κάτσει στην παραλία καταλήγοντας με πίσσα στο μισό κορμί της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ