ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προαναγγέλουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προαναγγέλουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/φωτογραφία αρχείου

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα προχωρήσει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης εάν δεν βρεθεί λύση μέχρι την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, για τα χρήματα που οφείλονται σε περίπου 1.200 εργαζόμενους.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου, Κλεοπάτρα Χοροζίδη, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, περίπου 1.200 εργαζόμενοι στον Νομό Θεσσαλονίκης παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες και για αυτόν τον λόγο θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Επίσης, ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου συναντήθηκε το μεσημέρι με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, παρουσία του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου, στο περιθώριο της διημερίδας που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Σύμφωνα με την κ. Χοροζίδη, δίνεται μία 48ωρη διορία να βρεθεί λύση και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, αλλιώς θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυρίζογλου τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «θα πρέπει να έχει προχωρήσει η διαδικασία της πρόσληψης μονίμου προσωπικού. Οι εργαζόμενοι έδειξαν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που πήραν, όμως περιμένουν να δουν να γίνονται πράξη κάποια πράγματα».

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) εκφράζει τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Νομού Θεσσαλονίκης, ζητώντας να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Μέσω ανακοίνωσης του ΕΚΘ επισημαίνεται πως «είναι καταδικαστέα και αδιανόητη η πρακτική τής μη καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, που συνεχίζουν να βρίσκονται "όμηροι" των υποσχέσεων και των παρελκυστικών πολιτικών, που έχουν ως αποτέλεσμα την ατέρμονη ταλαιπωρία τους, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ