ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Καταδικάστηκε αλλά... αφέθηκε ελεύθερος στρατιωτικός που βίαζε την κόρη του

Λάρισα: Καταδικάστηκε αλλά... αφέθηκε ελεύθερος στρατιωτικός που βίαζε την κόρη του
REUTERS

Οι μνήμες ενός οικογενειακού δράματος ξύπνησαν σε δικαστική αίθουσα της Λάρισας, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κλήθηκε να εξετάσει μια υπόθεση, κατά την οποία ο πατέρας κατηγορείτο πως βίαζε για σειρά ετών την κόρη του.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκησε αρκετές ώρες και εν τέλει ο πατέρας κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά. Η απόφαση αναφέρει πως η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη και ως εκ τούτου ο καταδικασθείς θα είναι ελεύθερος έως και την εκδίκαση της υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Η τραγική υπόθεση σημειώθηκε πριν από πολλά χρόνια στη Λάρισα, όμως η καταγγελία έγινε πριν από μερικούς μήνες και τελικά οδήγησε τον πατέρα στο εδώλιο. Όχι όμως για όλες τις πράξεις αλλά για όσες ήταν εντός 15ετίας. Για τις υπόλοιπες που αφορούσαν σε παλαιότερα έτη και ειδικά για τότε που το κορίτσι ήταν ανήλικο, επήλθε η παραγραφή τους.

Ο πατέρας, στρατιωτικός στο επάγγελμα, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες όμως είχε απέναντί του εκτός από την κατάθεση της μιας κόρης και της άλλης κόρης αλλά και την κατάθεση της πρώην συζύγου του και μητέρας των δύο κοριτσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες του eleftheria.gr, ο λόγος για τον οποίο δεν είχε καταγγείλει τις πράξεις η παθούσα ήταν ότι δεν ένιωθε ψυχολογικά έτοιμη για κάτι τέτοιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ