ΕΛΛΑΔΑ

Ιλαρά: Δωρεάν εμβολιασμοί από τον ιατρικό σύλλογο και το δήμο Πειραιά

Ιλαρά: Δωρεάν εμβολιασμοί από τον ιατρικό σύλλογο και το δήμο Πειραιά
CNN Greece

«Θα ρωτήσω ευθέως τις μητέρες, οι οποίες έχουν παρασυρθεί από το αντιεμβολιαστικό κίνημα εάν κατανοούν ότι είναι εν δυνάμει δολοφόνοι των παιδιών τους» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κατά την διάρκεια δράσης για την αντιμετώπιση της επιδημίας ιλαράς.

Με αυτή την σκληρή δήλωση, ο Νίκος Πλατανησιώτης θέλησε να αφυπνίσει όσες μητέρες πιστεύουν ότι το παιδί τους κινδυνεύει από το τριπλό εμβόλιο ιλαράς- ερυθράς-παρωτίτιδας και όχι από τον ιό και από τις σοβαρές επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που παρέθεσε πριν από τους μαζικούς εμβολιασμούς, σε φάσεις επιδημίας, νοσούσαν παγκοσμίως 100 εκατομμύρια άνθρωποι και από αυτούς τα 6 εκατομμύρια έχαναν τη ζωή τους.

Σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν «ασπίδες προστασίας» του πληθυσμού, ο ιατρικός σύλλογος Πειραιά σε συνεργασία με τον δήμο Πειραιά ξεκίνησε δωρεάν εμβολιασμούς.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στα γραφείου του ιατρικού συλλόγου κάθε Τρίτη και Τετάρτη από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι.

Σήμερα, πρώτη ημέρα της δράσης αυτής, 35 από τους 70 αστέγους που φιλοξενούνται σε δομή του δήμου Πειραιά πήγαν στα γραφεία του ιατρικού συλλόγου προκειμένου να εμβολιαστούν με το τριπλό MMR.

Ανάμεσα τους ήταν και ο 44χρονος Σεραφείμ, ο οποίος εδώ και 16 μήνες έχει βρει καταφύγιο σε υπνωτήριο του δήμου.

Όπως είπε στο CNN Greece μόλις ενημερώθηκε για την επιδημία που έχει ξεσπάσει, αποφάσισε να εμβολιαστεί χωρίς δεύτερη σκέψη:

«Μας ενημέρωσαν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και ότι η επιδημία ιλαράς εξαπλώνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Επειδή συγχρωτιζόμαστε με πολλούς ανθρώπους σε καθημερινή βάση κρίθηκε αναγκαίο και πείστηκα κι εγώ, ότι για την προσωπική μας ασφάλεια αλλά και για τους γύρω μας, ότι θα πρέπει να εμβολιαστούμε».

Το καλό παράδειγμα έδωσε και ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν:

«Πήραμε πρωτοβουλία να εμβολιάσουμε δημότες οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε γιατρούς, είναι στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης του δήμου. Εύχομαι να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι».

20170927 121112

πηγή:CNN Greece

Ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN Greece ο δήμαρχος Πειραιά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει εκστρατεία ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της επιδημίας της ιλαράς, στα σχολεία της περιοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ