ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλυπτικό βίντεο για τον τρόπο δράσης των ληστών με τις μοτοσυκλέτες

Αποκαλυπτικό βίντεο για τον τρόπο δράσης των ληστών με τις μοτοσυκλέτες

Τον τρόπο δράσης της σπείρας των ληστών, μέλος της οποίας ήταν και ένας πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας με μηχανές, αποκαλύπτει βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, μαζί τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι δράστες προσέγγιζαν τα καταστήματα-στόχο, με μοτοσυκλέτες. Εισέρχονται σε αυτά, συνήθως σε ομάδες των δύο-τριών ατόμων και φορώντας τα κράνη τους, γάντια και μακρυμάνικα μπουφάν ή φούτερ.

Με την απειλή όπλων αφαιρούν χρήματα από τα ταμεία, με τον χρόνο της ληστείας να μην ξεπερνά συνήθως το ενάμισι λεπτό και αποχωρούν με τις μοτοσυκλέτες τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της συγκρότησης-ένταξης και διευκόλυνσης εγκληματικής οργάνωσης προς διάπραξη πλειόνων ληστειών και κλοπών, της ληστείας από κοινού κατά συρροή από δράστες ενεργήσαντες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά και μη, φέροντας πολεμικό τυφέκιο, της κλοπής, της πλαστογραφίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας πολεμικού τυφεκίου, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης κατοχής πυρομαχικών, της νομιμοποίησης εσόδων από κοινού και κατά μόνας.

Πέντε μέλη της σπείρας έχουν συλληφθεί, ενώ οι Αρχές αναζητούν ακόμη έναν, τον Ανδρέα Κότσα, 31 ετών.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των συλληφθέντων:

baltas



Χρήστος Μπαλτάς

baltasev
dedes
paraskeyopoulos
tsaknis


Ευάγγελος Μπαλτάς


Τρύφωνας Δέδες


Χαράλαμπος Παρασκευόπουλος

Δημήτρης Τσακνής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ