ΕΛΛΑΔΑ

Η ΔΕΗ προχωρά στην κάλυψη της ενοικίασης διαμερισμάτων για 45 οικογένειες του οικισμού Αναργύρων

Η ΔΕΗ προχωρά στην κάλυψη της ενοικίασης διαμερισμάτων για 45 οικογένειες του οικισμού Αναργύρων
Eurokinissi

Στην ανάληψη του κόστους ενοικίασης διαμερισμάτων για τις 45 οικογένειες που έχουν απομείνει στον οικισμό των Αναργύρων προχώρησε με απόφασή της η ΔΕΗ. Υπενθυμίζεται πως η περιοχή των Αναργύρων επλήγη από τις κατολισθήσεις και τις επόμενες ημέρες οι οικογένειες αναμένεται να εγκαταλείψουν τον οικισμό.

Με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης προς τον περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη, δηλώνει ότι στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της ευαισθησίας που διακρίνει την ΔΕΗ προς τους κατοίκους της περιοχής, θα αναλάβει το κόστος φιλοξενίας τους σε διαμερίσματα, στην πόλη της Πτολεμαΐδας ή αλλού.

Είχε προηγηθεί αυτοψία που διενήργησε στους Αναργύρους ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, σύμφωνα με την οποία απαιτείται άμεση εκκένωση του οικισμού, ενόψει του χειμώνα. Επιπλέον, ο κ. Καρυπίδης, με επιστολή του είχε ζητήσει από την ΔΕΗ να αναλάβει προσωρινά το κόστος διαμονής των κατοίκων σε διαμερίσματα, έως ότου προχωρήσουν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης του οικισμού.

Σημειώνεται πως 30 οικογένειες των οποίων οι κατοικίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την κατολίσθηση του ορυχείου Αμυνταίου ή τα σπίτια τους βρέθηκαν εντός της κόκκινης ζώνης, υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν άμεσα τις οικίες τους και ήδη φιλοξενούνται σε κατοικίες στην Πτολεμαΐδα των οποίων το κόστος έχει αναλάβει εξαρχής η ΔΕΗ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ