ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή στο θρίλερ με τα οστά στο Σούνιο

Ανατροπή στο θρίλερ με τα οστά στο Σούνιο
ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ / EUROKINISSI/φωτογραφία αρχείου

Ανατροπή στο θρίλερ με τα οστά που βρέθηκαν χθες μέσα σε ένα σακ βουαγιάζ, σε μια σπηλιά στο Σούνιο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, καθώς η ιατροδικαστική εξέταση είναι σε εξέλιξη, ο ιατροδικαστής καταλήγει στο συμπέρασμα πως τα οστά ανήκουν σε άνδρα και όχι σε γυναίκα, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται χθες, όταν ένας περιπατητής ανακάλυψε μέσα στη σπηλιά ένα σακ βουαγιάζ που περιείχε ανθρώπινα οστά. Αμέσως ειδοποιήθηκε το τμήμα ανθρωποκτονιών της ασφάλειας και ιατροδικαστής.

Από την πρώτη εκτίμηση οι Αρχές θεώρησαν ότι τα οστά ανήκαν σε γυναίκα. Επίσης, μέσα στο σακ βουαγιάζ υπήρχαν κομμάτια από ύφασμα που παραπέμπουν σε ρούχα ενώ από μια πρώτη εκτίμηση οι αρμόδιοι πιστεύουν ότι ο θάνατος προήλθε τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν. Αυτό που εξετάζουν οι Αρχές είναι ο χρόνος που η βαλίτσα με τα οστά μεταφέρθηκε στο σημείο όπου και εντοπίστηκε. Ο ιατροδικαστής, μάλιστα, ζήτησε να μην γίνει άλλη έρευνα στο σακ βουαγιάζ και να μεταφερθεί αμέσως στην ιατροδικαστική υπηρεσία για να το ερευνήσει ο ίδιος με προσοχή ώστε να μην χαθεί το παραμικρό στοιχείο.

Πάντως, οι αξιωματικοί της ασφάλειας έχουν ήδη ανοίξει τους φακέλους με τις εξαφανίσεις που είχαν δηλωθεί τουλάχιστον πριν μια πενταετία, ώστε να είναι έτοιμοι μετά τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξετάσεις, για να γνωρίζουν προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν.

Από την εμπειρία τους στο έγκλημα, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ μας έλεγαν πόσο δύσκολο είναι να εντοπιστεί η αιτία θανάτου σε τέτοιες περιπτώσεις. Εκτός εάν βρεθούν εξόφθαλμες κακώσεις στα οστά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ