ΕΛΛΑΔΑ

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου Ωρωπού

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου Ωρωπού
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών της περιφέρειας Αττικής, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές κατά την θερινή περίοδο

Στο πλαίσιο αυτό, η περιφέρεια, τηρώντας τις δεσμεύσεις της και σε συνέχεια όσων αποφασίστηκαν σε σχετική σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του δήμου Ωρωπού, ξεκίνησε αυτή τη βδομάδα τον καθαρισμό των ρεμάτων στην - πληγείσα από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου - περιοχή του Καλάμου, ως ένα πρώτο μέτρο για την αντιπλημμυρική θωράκιση των καμένων εκτάσεων.

Συγκεκριμένα, μηχανήματα καθαρίζουν ήδη τα ρέματα Χιλιοπόταμος, Κακώσι και Ρεβυθιά, και σε συνεργασία με τον δήμο Ωρωπού θα συνεχιστεί με γοργούς ρυθμούς ο καθαρισμός και σε όποια άλλα ρέματα της περιοχής κρίνεται απαραίτητο, για την αποφυγή πλημμυρών ενόψει του ερχόμενου χειμώνα.

Σημειώνεται δε, ότι επίκειται άμεσα η έγκριση της μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία του Καλάμου και ότι η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε όποιες άλλες ενέργειες χρειάζεται να γίνουν - στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της - για τη στήριξη της πληγείσας περιοχής.

Επίσης, ο δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), προβαίνει σε επιλεκτική κοπή δέντρων της δασικής έκτασης που επλήγη από την πρόσφατη πυρκαγιά της 10ης Αυγούστου άνωθεν του Σκοπευτηρίου Καισαριανής και στη δημιουργία κορμοδεμάτων για τη συγκράτηση του εδάφους, ενόψει των βροχοπτώσεων.

Παράλληλα, συνεχίζονται παρόμοιες εργασίες αποκατάστασης στην περιοχή του Βύρωνα, στην πλευρά άνωθεν της Αρτέμιδος Υμηττού και του Καρέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ