ΕΛΛΑΔΑ

Αρχηγός ΕΛΑΣ για απελευθέρωση Λεμπιδάκη: Μεγάλη στιγμή για την ελληνική Αστυνομία

Αρχηγός ΕΛΑΣ για απελευθέρωση Λεμπιδάκη: Μεγάλη στιγμή για την ελληνική Αστυνομία
EUROKINISSΙ

«Η ΕΛΑΣ, είναι μια σύγχρονη, αποτελεσματική αστυνομία», όπως δείχνει η υπόθεση της Κρήτης, τόνισε από τα Ιωάννινα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αναφερόμενος στην επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση που έβαλε αίσιο τέλος στην πολύμηνη απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

«Μπορούμε με περηφάνια να πούμε πως μπορούμε να δουλέψουμε επαγγελματικά, αθόρυβα, ώριμα και με σύνεση, και να φέρουμε πολύ δύσκολες υποθέσεις σε πέρας», πρόσθεσε ο κ. Τσουβάλας κι έκανε λόγο για «μεγάλη στιγμή για την Ελληνική Αστυνομία».

Ο κ. Τσουβάλας, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ηπείρου μαζί με τον γγ του υπ. Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Αναγνωστάκη, δήλωσε: «Πιστεύω, πως είναι μια εξαιρετική στιγμή για την Ελληνική Αστυνομία. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και έπαινος σε αυτούς που δούλεψαν μεθοδικά με σύνεση, αθόρυβα, 6 μήνες και 2 μέρες τώρα, για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Είναι ευτυχία για την κοινωνία, για την Αστυνομία, για την Ελλάδα. Αυτό που λέμε αίσθηση ασφάλειας για την πατρίδα μας, επιρρωνύεται σήμερα με τον καλύτερο τρόπο».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την επιχείρηση, είπε ότι υπήρξε καλή συλλογή και ανάλυση των πληροφοριών και το αποτέλεσμα ήταν μια αναίμακτη επιχείρηση.

Ο απαχθείς είναι στην οικογένεια του και είναι καλά, ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και προσέθεσε: «Ήταν μια επιχείρηση απρόσμενα εύκολη για την ΕΛΑΣ, αναφορικά με την επίτευξη του αποτελέσματος».

Αναφορικά με τα λύτρα που είχαν απαιτηθεί, ο αντιστράτηγος επισήμανε πως είναι μια διαδικασία που ανήκει στο παρελθόν και ότι στο προσκήνιο, είναι μια απολύτως επιτυχής αστυνομική επιχείρηση και επισήμανε: «Η οικογένεια διαχειρίστηκε το θέμα με πολύ μεγάλη λεπτότητα σε ένα πολύ προσωπικό της ζήτημα και η αστυνομία σεβάστηκε απόλυτα αυτήν την προτεραιότητα».

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ είπε πως ανακοινώσεις από τον ίδιο για την υπόθεση θα γίνουν αύριο στα Χανιά.

Από την πλευρά του ο κ. Αναγνωστάκης χαρακτήρισε τεράστια την επιτυχία της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, ενώ τόνισε, πως είναι η πρώτη φορά, που εξιχνιάζεται υπόθεση απαγωγής στην χώρα, χωρίς να έχουν δοθεί λύτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ