ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Πρόεδρος ΙΣΘ στο CNN Greece: Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ένα βήμα πριν τον πόλεμο

Newsroom

Σαν ένα «βήμα πριν από τον πόλεμο» παρομοίασε την Τετάρτη την κατάσταση στα νοσοκομεία ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας, με φόντο τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί, στο πλαίσιο της αποτροπής εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Μιλώντας στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του CNN Greece και το δημοσιογράφο, Χρήστο Γαβαλά, ο κ. Νίτσας σημείωσε πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει πιθανή αύξηση των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να μείνει στα σπίτια του, με αφορμή την σύσταση της Aστυνομίας προς τους πολίτες που συνέρρευσαν την Τρίτη στην παραλία της Θεσσαλονίκης να επιστρέψουν σε αυτά και να μην συνωστίζονται σε δημόσιους χώρους.

«Δεν μετακινούμαστε ασκόπως, μένουμε στο σπίτι όλοι μας, για να προστατεύσουμε αφενός το σύστημα Υγείας, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες, αφετέρου εκείνους που θα το έχουν πραγματικά ανάγκη και θα κινδυνεύσουν, αν νοσήσουν, τους πατεράδες και τους παππούδες μας καθώς και τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Από δική μας αμυαλιά δεν πρέπει να χαθούν ανθρώπινες ζωές», επισήμανε – μεταξύ άλλων – ο Νίκος Νίτσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ