ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγούμε τη Μετακίνηση σε σύγχρονες λύσεις

Newsroom Newsroom

Live μεταδίδεται η διαδικτυακή εκπομπή του CNN Greece, σε συνεργασία με την INTERAMERICAN και την Anytime, για τις σύγχρονες λύσεις και τις εφαρμογές της τεχνολογίας στην Αυτοκίνηση, που στοχεύουν σε πιο καθαρή ατμόσφαιρα και περιβάλλον, σε ανθρώπινες πόλεις και σε περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους για τους πολίτες.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης αναλύει το όραμα και τους στόχους που υπηρετεί η δέσμη μέτρων που εξαγγέλθηκε πρόσφατα για την ηλεκτροκίνηση, αλλά και το πώς θα συνεχιστεί η πολιτική του υπουργείου, με ανάλογες κινήσεις στο προσεχές μέλλον. Η Αλεξάνδρα Σδούκου, γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δίνει όλες τις πρακτικές απαντήσεις για το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ως δήμαρχος Τρικκαίων και την πολύχρονη εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση, εξηγεί ποιες είναι οι απαραίτητες παρεμβάσεις στον αστικό ιστό μιας ελληνικής πόλης και πώς η τεχνολογία μπορεί να παίξει τον κατάλληλο ρόλο. Ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης μιλά για την ελληνική πρωτεύουσα και τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στον τομέα αυτό, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη επέμβαση στις μετακινήσεις της πρωτεύουσας, τα τελευταία χρόνια.

Στο στούντιο του CNN Greece, μαζί με τη δημοσιογράφο Σοφία Μαυραντζά, βρίσκονται ο διευθυντής της Anytime Παναγιώτης Κούβαλης και ο καθηγητής ΕΜΠ, συγκοινωνιολόγος Γιώργος Γιαννής, εκ μέρους του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας. Στη συζήτηση τοποθετούνται επίσης, με απευθείας συνδέσεις, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Παναγιώτης Παπαντωνίου και ο Co Founder της εφαρμογής O Seven, Πέτρος Φορτσάκης. Την εκδήλωση ανοίγει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου INTERAMERICAN Γιάννης Καντώρος, εκφράζοντας τις θέσεις ενός κορυφαίου ασφαλιστικού οργανισμού για το μέλλον της ασφάλισης και τον ρόλο της τεχνολογίας και συνοψίζοντας με τα βασικά συμπεράσματα για την επόμενη ημέρα. Την υποστήριξη της εκδήλωσης στο θεματικό περιεχόμενο έχει η διεύθυνση Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN.

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να παρέμβει στη συζήτηση και να θέσει στους συμμετέχοντες τα ζητήματα που επιθυμεί, στέλνοντας ερωτήσεις για το μέλλον της αυτοκίνησης και των μετακινήσεων στην Ελλάδα, στο mail metakiniseis@cnn.gr

Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν απαντώντας σε δύο κύκλους ερωτήσεων, που θα κινούνται γύρω από τρεις θεματικές ενότητες: «Ενέργεια και Αυτοκίνητο: Ηλεκτροκίνηση και επιδράσεις στην οικονομία και το περιβάλλον», «Αστική Βιωσιμότητα και Έξυπνες Πόλεις: Μετακίνηση στον αστικό ιστό και λύσεις για βιώσιμες πόλεις και κοινότητες», «Τεχνολογία και Αυτοκίνητο: Νέες διαστάσεις για την οδική ασφάλεια και την ασφαλιστική κάλυψη - εφαρμογές της τηλεματικής».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ