ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλευρό των αστέγων στο λιμάνι του Πειραιά

Κώστας Πλιάκος Κώστας Πλιάκος - CNN Greece

Κοντά στους άστεγους, στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, κλιμακώνοντας τις δράσεις ενεργητικής προσέγγισης και εργασίας στο δρόμο με πρωτοβουλία του Προέδρου του, Dr. Αντωνίου Αυγερινού.

Κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού με νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές παρείχε δέματα μα ανθρωπιστική υλικό μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και απολυμαντικά στους άστεγους του Πειραιά καθώς και κουβέρτες.

Ταυτόχρονα, έγινε θερμομέτρηση και παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες και πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας, καθώς και ενημέρωση για τους χώρους προσωρινής φιλοξενίας.

Αντίστοιχες δράσεις θα επαναληφθούν από τις ομάδες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαίτερα τις περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν ακραίες θερμοκρασίες.

Κατά την υλοποίηση των δράσεων θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα από την Πολιτεία και τον ΕΟΔΥ πρωτόκολλα ως προς την προσέγγιση και υποστήριξη των εν λόγω ατόμων και θα ληφθούν όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας τόσο των ωφελουμένων όσο και του προσωπικού που θα παρέχει υπηρεσίες, λόγω της τρέχουσας κατάστασης που επικρατεί συνεπεία της πανδημίας του Covid 19 και των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ αναφορικά με τη μετακίνηση των πολιτών.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ