ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθήνας: Υποστήριξη στους άστεγους - Πάνω από 500 κλήσεις από πολίτες για παροχή βοήθειας

Κώστας Πλιάκος Κώστας Πλιάκος - CNN Greece

Οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών έφεραν σε οριακή κατάσταση τον άστεγο πληθυσμό. Κλιμάκια του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων επιχειρούσαν σε 24ωρη βάση, σε τρεις βάρδιες για την παροχή βοήθειας στους άστεγους της Αθήνας.

Έγιναν πάνω από 640 επιτόπιες παρεμβάσεις και τουλάχιστον 60 άστεγοι πείστηκαν και κατευθύνθηκαν στους -4 συνολικά- θερμαινόμενους χώρους του Δήμου. (Υπνωτήριο Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων, Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών).

Οι ομάδες του ΚΥΑΔΑ παρείχαν στον άστεγο πληθυσμό που παραμένει στους δρόμους της πόλης, φαγητό, ζεστά ροφήματα, μπουφάν και κουβέρτες, ισοθερμικά ρούχα, γάντια, σκούφους και ενημερώνοντας για τη λειτουργία των θερμαινόμενων αιθουσών, που άνοιξαν για την προστασία τους.

ZE8A3184.jpg

Στο ίδιο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν επίσης 71 rapid test σε άστεγους, τόσο στους δρόμους της πόλης, όσο και στα σημεία υποδοχής (θερμαινόμενους χώρους).

Σημαντικοί αρωγοί στην προσπάθεια του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων υπήρξαν και οι πολίτες της Αθήνας, οι οποίοι υποδείκνυαν σημεία όπου βρίσκονταν άνθρωποι που χρειάζονταν βοήθεια. Συνολικά, από το μεσημέρι του Σαββάτου ο δήμος έλαβε 515 αναφορές από πολίτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ