ΕΛΛΑΔΑ

Συνεπιμέλεια - «Δυνατά Συναισθήματα»: Ένα ιταλικό τραγούδι αφιερωμένο στους μπαμπάδες

Newsroom

Με αυτό το ιδιαίτερα ευαίσθητο τραγούδι, που γράφτηκε από τον Dario Daniele, επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί η δύσκολη κατάσταση στην οποία υποβάλλονται πολλοί γονείς τόσο στην Ιταλία, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Όπως αναφέρουν οι «ενεργοί μπαμπάδες» σε ανακοίνωσή τους:

«Αυτό που προσπαθούμε, μέσω αυτού του τραγουδιού, είναι να ανοίξουμε μία δημόσια συζήτηση, που θα επιτρέψει να αναπροσαρμοστούν και να εκσυγχρονιστούν οι νόμοι όσον αφορά την επιμέλεια των παιδιών των διαζευγμένων, εγγυώμενοι την διγονικότητα και επιτρέποντας στους πατέρες, ιδιαίτερα, να ασκήσουν καλύτερα τον γονικό τους ρόλο, συμπληρωματικά με εκείνον της μητέρας. Ο τελικός στόχος είναι η ισορροπημένη ανάπτυξη των μωρών και των παιδιών.

Ως ενεργοί μπαμπαδες για τα δικαιώματα του παιδιού, ευχαριστούμε τους δημιουργούς και τους συντελεστές του υπέροχου αυτού τραγουδιού για την παραχώρηση άδειας υποτιτλισμού στα ελληνικά.

Η τέχνη ενώνει τις "φωνές" όλων των λαών του κόσμου, εκφράζοντας πανανθρώπινα συναισθήματα και διαχρονικές αξίες. Στον κόσμο του "σήμερα", όπου η επικοινωνία και η πληροφορία μπορούν να διαδίδονται πιο άμεσα από ποτέ, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σε ολόκληρο τον πλανήτη βιώνονται ανησυχίες και προβληματισμοί με πανομοιότυπο τρόπο από τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικής ή φυλετικής καταγωγής, κοινωνικής ή οικονομικής προέλευσης.

Είναι πλέον έκδηλο και αναγκαίο, περισσότερο από ποτέ, να διασφαλιστούν τα ατομικά δικαιώματα όλων των ανθρώπων παγκοσμίως, για να έχουμε ισορροπημένες και υγιέστερες ψυχικά κοινωνίες, πόσω δε μάλλον, όταν πρόκειται για τα δικαιώματα των νέων ανθρώπων, των αυριανών πολιτών του κόσμου... τα παιδιά!

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να ανατρέφεται από κοινού και από τους δύο γονείς του και να έχει ισότιμη πρόσβαση επικοινωνίας σε αυτούς, εφόσον είναι ικανοί φροντιστές. Έχει φτάσει ο καιρός, η κοινή ανατροφή με ίσο χρόνο να γίνει πραγματικότητα σε όλες τις χώρες του πλανήτη και για κάθε παιδί που έρχεται στον κόσμο αυτόν, ανεξάρτητα από την διακοπή ή μη της σχέσης μεταξύ των γονέων του.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Dario Daniele και Paolo Martini και ευχόμαστε να έχουν πάντα υγεία και ευτυχία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ